RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Eerste helft voldoende voor winst veteranen in Herkenbosch

Geplaatst op: 09-12-2013 - 609 keer gelezen

Door het resolute ingrijpen van de wedstrijdsecretarissen kon de wedstrijd doorgaan door uit te wijken naar Herkenbosch waar de velden wel bespeelbaar waren. Lichte personele problemen voor onze leiding met maar liefst 11 afmeldingen maar desondanks een duidelijke overwinning die nog bijna in gevaar kwam.

Zoals meestal tegen onbekende tegenstanders beginnen beide partijen voorzichtig maar al gauw proeven we dat we niet hoeven onder te doen. Het meeste balbezit is voor ons er wordt bekeken rondgespeeld. De verwachting is dan ook dat de goal van ons af komt. Maar Rich staat in het veld weer niet scherp. In gedachte plaats hij geheel vrijstaand de bal in de rechter bovendriehoek maar de afwijking van een halve meter betekent een verprutste kans.

Rob H. is alerter als hij een halve redding van de keeper afmaakt. De actie hiervoor was oogstrelend met Erik die het keeper zo lastig maakte met zijn actie.  Het vertrouwen is toegenomen en John T. raakt met een geplaatst schot nog de paal.  SVH’39 krijgt in de gaten dat het afgeslacht gaat worden als ze ons zo gemakkelijk laten spelen. Er volgen enkele corners die ons niet in verlegenheid brengen. Als Erik en Danny ook nog eens tevergeefs uithalen laat John T. zien dat hij nu goed is afgesteld. Mooi vrijgespeeld op de rechtse vleugel schat hij de positie van de keeper goed in en passeert deze met een zuivere boogbal.

Rich krijgt een herkansing om de 0-3 te maken maar faalt wederom. Bas, Pierre en Har passen onmiddellijk het plan voor de tweede helft aan. Gerard, normaal in staat om slechts een helft te presteren moet blijven staan en Rich blijft na rust (lang) in het kleedlokaal. Nog voor rust de verdiende 0-3 door Bart die na een mooie combinatie vrij voor doel geen fout maakt.

Ook na rust weer mooie combinaties van onze kant maar SVH speelt nu feller. De eerste kans is weer voor ons. John T. vanaf rechts sluit af met iets tussen een schot en een voorzet. Invaller Ruud kan er in ieder geval niets mee. Rob H. schiet de hoekschop een hoekschop achter het doel. Kortom, het gaat te gemakkelijk en dat wordt dus afgestraft. Een lichte touché en de tegenstander gaat neer in ons strafschopgebied: de penalty wordt onhoudbaar ingeschoten en het staat 1-3. Even later voorkomt Stefan erger als onze buitenspelval hapert. Ja, inderdaad Stefan, want de collega doelman heeft vandaag rust nodig.

Danny heeft een van zijn weinige goede momenten en ontfutselt de keeper op de achterlijn de bal en legt af op Erik die de 1-4 aan tekent. Direct erna wordt een foutje van onze verdediging afgestraft en is het verschil weer 2 doelpunten. Dan valt Rob G. uit met een blessure en kunnen we niemand meer inwisselen. Met 10 man wordt het laatste kwartier nog spannend om de overwinning veilig te stellen want SVH voert de druk nu zichtbaar op. Lang houdt onze verdediging  stand maar toch moet er nog een tegentreffer toegestaan worden,  na een steekbal kan de vrijgekomen man Stefan het nakijken geven. De eindstand wordt zo 3-4.

Opstelling: Stefan S., Gerard, Rob G., Maurice, Coen, John T., Erik, Bart, Danny, Rich, Rob H.
Reserve: Ruud en John B.
Assistent scheidsrechters: Ruud en Peter.

Bijzonderheden:
- Weer een onopgemerkte verdwijning van hét duo, nu direct ná de wedstrijd. Maar er is gezorgd voor een verlate surprise. Laten we het maar houden op onderbroekenlol.
- Er is voorgesteld om bij de ruilbeurs van de RKSVN-voetbalplaatjes ook een tafel te reserveren voor het ruilen van ondergoed, schoenen, petjes, sleutels, mobieltjes, shampoo, protheses en alle andere spullen die de eerste competitiehelft ongevraagd van eigenaar wisselden.
- De kantine van SVH is gesloten en we worden onder escorte begeleid naar het clublokaal in het dorp. Op de heenweg waren er al problemen met het vinden van het sportcomplex, of iedereen wel goed thuis is gekomen, is niet bekend.