RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“Èns is ’t zoeë wied ….

Geplaatst op: 19-02-2018 - 585 keer gelezen

Door: Herman Korsten

….Ut is wèr voetbaltied! De tweede seizoenshelft is gestart met een wedstrijd uit in Well. Naast de gebruikelijke opstart-problemen  ook nog de onduidelijkheid van het aanvangstijdstip: Eerst 17:00 u, toen 16:00u en uiteindelijk 16:30u. Zodoende zijn we  dus als eerste op het sportpark aanwezig en moeten  onze jeugdleiders verstek laten gaan.  Personeelsproblemen kennen we gelukkig niet want Gerard heeft zijn spullen nog  van de hand gedaan en Naard wordt nog thuis afgehaald.

Ook de Vastelaovendj heeft diepe sporen achtergelaten. Boorebroedegom Ruud heeft het goed overleeft maar Vorst Thei heeft zware weken achter de rug en is zelfs vele kilo’s kwijtgeraakt. Gisteren heeft hij nog flink doorgehaald om af te kicken. Als Bas de opstelling bekend wil maken, zit zijne doorluchtige hoogheid nog op de pot. Hoe was ook weer zijn spreuk: “Èns is ’t zoeë wied……  van vastelaovendj krieg ig de …………..?

De opstelling: We starten met Stefan op doel, achter: Ruud B., Rob, Niels, Henk. Midden: Thei, Jos, Joost en voor: Naard, Danny en Fons.  Reserves. Gerard, Wim en Ruud van S, die ook de vlag hanteert in tijdens de eerste helft. Dave is vandaag toeschouwer omdat hij morgen met het eerste mee moet vanwege de vele blessures.

De eerste helft  is er een met een groot Neers overwicht maar scoren is een apart verhaal. De Wellse doelman weet zijn doel ,vaak op onorthodoxe wijze(met z’n voeten), schoon te houden  maar meestal is een onzuivere of gewoon slechte afwerking van onze kant de oorzaak dat het met rust pas 0-1 staat. Zo mist Danny na 10 minuten een 100% kans en kan ook Naard zijn eerste kansen niet benutten. Een keer is hij er erg dicht bij maar raakt hij slechts de paal.  Als in de 20e minuut Danny het overzicht houdt en teruglegt op back Henk, rond deze wel effectief af.

Even opwarmen in de kantine en we missen zo de eerste treffer na rust. De 0-2 is van de voet van Naard die zijn ritme lijkt te hebben gevonden. We zien dat Wim is ingevallen voor Henk die staat nu te vlaggen.

Een klein drama voor Ruud van S. Na vele maanden revalidatie en een uitgebreide warming up, zijn rentree maar dat gaat helaas niet goed. De teleurstelling is van zijn gezicht af te lezen. Fons kan na 5 minuten weer terug het veld in.

Spoedig ook de 0-3 door Naard, die zijn snelheid dit keer uitbuit en geheel vrij voor de keeper kan scoren. Het spelbeeld verandert doordat Well de rug recht en vaker op onze helft komt. Stefan krijgt een paar serieuze ballen buiten terugspeelballen. Fons mag het twee keer vanaf de zijkant proberen maar de zuiverheid laat ook hem in de steek. De mooi aangesneden boogballetjes vanaf links en rechts verdwijnen beiden langs het doel. Bij zijn volgende balbezit kiest hij er voor om terug te leggen op de door de midden inkomende Jos die met een geplaatst schot direct binnen knalt. De keeper kan er nog alleen naar wijzen.

Naard wordt onreglementair  gestopt en als Fons de penalty  wil nemen klinkt er “Dae zit neet in de wedstried!” vanuit de Neerse hoek. Maar Henk onderschat de koelbloedigheid van Fons die gewoon binnenschiet. 0-5. Vorst Thei komt ongelukkig uit een scrimmage en heeft zo vandaag meer geleden dan de voorgaande maanden. Gerard heeft zich niet voor niets omgetrokken en mag nog een kwartier mee spelen voor de niet geheeld fitte Danny. Het zorgt wel voor een opvlamming en de 0-6 lijkt door Gerard te worden opgeëist. Eerst heeft hij pech  met een mooi schot dat tegen de kruising afketst maar het intikkertje even later, had er wel in gemoeten.  Dan nog bijna de eretreffer voor de gastheren maar ook hier redt de lat.

Het blijft 0-5 in deze sportieve wedstrijd onder uitstekende leiding!