RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Zomeravondvoorstelling in Nederweert-Eind

Geplaatst op: 21-09-2021 - 639 keer gelezen

Door: Dave Nellen

De eerste uitwedstrijd van het seizoen spelen we in een zonovergoten Nederweert-Eind tegen de Eindse Boys. Doordat veteraan Patrick V. zijn 50e verjaardag viert, zijn er meerdere afmeldingen en komt Bart Wulms langs voor een snuffelstage. Daarnaast komt een aantal mensen ook nog om verschillende redenen op eigen gelegenheid. Maar het leiderstrio, Ruud, John en Fred, laat zich door deze rommelige voorbereiding niet van de wijs brengen en stelt een aanvallend 3-4-3 systeem samen:

Doel: Dave
Verdediging: Erik, Bart, John T
Midden: Mathijs, Thijs, Rob, Joost
Aanval: Fons, Danny, Rens

Wisselspelers: Tom en Henk, die onvermoeid als altijd, ook nog de vlag hanteert.

Neer gaat voortvarend van start. De tegenstander wordt met de rug tegen de muur gezet, terwijl de bal snel rond gaat. Eindse Boys heeft het nakijken. Rob vuurt een afstandspegel op doel af, maar de keeper schopt deze achteloos over het eigen doel. Neer blijft balbezit houden en even later volgt een geweldige, snelle combinatie via Rob, Bart en Joost die eindigt met de 0-1 van Mathijs in de 5e minuut. De paal wordt nog een paar keer geraakt, voordat Danny in de 15e minuut beheerst afrondt na een assist van Bart. 0-2. De Eindse Boys komen maar sporadisch over de middenlijn, maar bij een van deze aanvallen breekt er toch een speler door. Helaas voor hem zitten Thijs en John op zijn hielen en schiet hij daardoor naast het doel. Spannender wordt het voor Dave vandaag niet.

In de 21e minuut is het weer raak: Joost rond een assist van Mathijs af en scoort daarmee het 11e doelpunt in dit seizoen. (Enkel van belang voor de veteranentoto-statistieken). Een paar minuten later wordt Rens overhoop geduwd en geeft de scheids een strafschop. Deze wordt resoluut door Fons opgeëist en benut. 0-4 (27e). Met deze stand gaan we thee drinken.

Rob wordt gewisseld voor Tom en Henk geeft het stokje over aan Mathijs.
Fun fact: Onze linkerflank, bestaande uit 3 personen heeft na deze wisseling een gezamenlijke leeftijd, waar darter Michael van Gerwen trots op zou zijn: One-hundred-and-éééighty!

Dit weerhoudt Neer er niet van om door te gaan. Onze gastspeler Bart werkt een corner in het vijandelijke doel. 0-5 (41e). Rens gooit nog wat schaar-bewegingen in de strijd, maar zal hier vandaag nog niet mee scoren. De keeper houdt, met enkele mooie reddingen, de stand nog enigszins draaglijk, maar dan gaat het even snel. In de 55e minuut scoort Thijs de 0-6, in de 57e 0-7 door Joost en Bart zorgt met een hard schot voor het slotakkoord in de 66e minuut. 0-8.

Volgende week verwelkomen we RKMSV uit Meijel. Tot dan!