RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Zoals de wind waait………..

Geplaatst op: 12-03-2019 - 747 keer gelezen

Een stormachtige zaterdagmiddag in maart maar er wordt gevoetbald. Bieslo neemt het serieus op en pakt in de warming-up al een voorsprong. Hierdoor kunnen ze het eerste kwartier van de wedstrijd zonder schade doorkomen maar dat gaat niet helpen tegen de oranjemannen, vandaag onder aanvoering van Thei omdat John moet afhaken. Aan de zijlijn de bijna herstelde leden, een net geblesseerde dus en voor de rest voornamelijk afgeschreven materiaal en familieleden.

Leiders Bas en Ruud kunnen vandaag putten uit voldoende “eigen” mensen en dat is weer een tijdje geleden. De volgende mannen beginnen: Dave, Marcel, Niels, Rob, Henk in de achterhoede. Midden: Joost, Maurice en Thei en voor: Danny, Patrick en Fons.
Reserves: Ruud, Naard en Stefan.
Scheidsrechter: Jan met assistenten Naard(1e helft) en Ruud v.S. (2e)

We zien een rommelige partij voetbal die zich vooral op de helft van Bieslo afspeelt. De harde wind staat diagonaal over het veld en Thei kiest ervoor om de eerste helft meer wind in te spelen. Dat de wind debet is aan de vele foute pasjes  moet gezegd worden maar is zeker geen excuus voor alle niet aankomende ballen. Na een kansje voor Joost en een mislukt afstandschot van Rob, opent Danny in de 14e minuut de score door vanaf rechts naar binnen te draaien en met een schot onder de lat de keeper te verrassen, zijn stijlvolle reddingspoging ten spijt.

Direct daarna achterin bij ons een onachtzaamheidje en pardoes staat een Beeselnaar vrij voor Dave die het gevaar tijdig kan keren. Voor rust krijgen we goede mogelijkheden o.a. als Rob Danny door het midden bedient . Deze ziet zijn inzet dit keer wel goed geblokt worden door de sluitpost.

Dan een periode dat Bieslo aantoont zich niet zomaar te laten afslachten en zowaar enige druk op onze achterhoede zet. Dit is echter van korte duur en als we weer op hun helft staan richting kantine (net voor rust) constateert scheidsrechter Jan een redding met de hand maar niet van de keeper. Patrick gaat de penalty nemen. Een uitgelezen kans om deze naar doelpunten smachtende spits weer op de rails te helpen. Helaas, net als een eerder afstandsschot, gaat het hoog over en gaan we met een schamele 1-0 de rust in.

Naard komt in het veld voor Fons, Stefan voor Dave en Ruud voor Marcel. De eerste de beste bal voor de voeten van Naard mikt hij fraai in de rechterbovenhoek,  2-0. Beesel vecht voor wat het waard is en komt gevaarlijk dicht bij een doelpunt.

Maar de lol is er voor Beesel snel vanaf als Naard weer eens aanzet en met oog voor Joost hem een niet te missen kans biedt, 3-0. Net 3 minuten na rust lijken de kaarten al geschud en lijkt het een monsterscore te gaan worden. Toch nog een moedige Beeselse poging die nu wel beloond wordt als onze achterhoede met een dieptepass wordt gespleten en Stefan kansloos is. 3-1. We creëren nu wat betere kansen en in de 14e minuut mag Thei op aangeven van Danny een fraaie aanval afronden en staat het 4-1. Voor Bieslo is het nu overleven en we zien zelden nog goede tegenstoten, de omsingeling wordt steeds strakker. Scoren wordt er dan niet gemakkelijker op en het duurt dan ook tot 7 minuten voor tijd dat vanuit het overvolle strafschopgebied de bal terug gelegd wordt op de inkomende Maurice. Die kijkt en schat goed in waar de bal moet komen. De uitvoering is perfect en net naast de paal slaat het zuivere schot in. Zo kennen we hem weer.

Zijn we hiermee tevreden? Nee, want er zal nog een keer gescoord worden: In blessuretijd krijgen we weer een penalty wegens een overtreding. Wie o wie durft?  Het is Naard die het doet en keurig raak mikt! Eindstand 6-1.