RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ze zijn nog te koop

Geplaatst op: 04-05-2017 - 727 keer gelezen

Een prachtige zaterdagmiddag om een partij voetbal te spelen tegen een waardige tegenstander MVC Bij het vertrek bij ons clublokaal blijkt dat Henk Theelen toch niet kan meedoen vandaag maar daar staat tegenover dat Rick Beurskens wel van de partij zal zijn. Geert Wagemans en good old Coen zijn gevraagd voor vandaag omdat er veel gebleseerden en afmeldingen zijn. Coen ziet met een oogopslag dat er toch voldoende fitte spelers zijn en hij vraagt of hij weer huiswaarts kan keren ivm drukke werkzaamheden. Ruud , Henk en Herman geblesseerd, gaan ook mee maar wel als supporters vandaag. De leiders Pierre en Harrij zijn er ook niet bij en Bas zal het alleen moeten doen maar ziet in de jeugdige Raf Vullers een goede assistent. (Jong geleerd is oud gedaan is het spreekwoord.) De rit naar Maasbree verloopt voorspoedig.

Raf zorgt voor de beurzen en maakt de waterzak vol en zegt ook dat Fons vandaag de vuile was mag meenemen en als beloning de 2de helft mag voetballen.
Bas maakt verder de opstelling als volgt.
Jeffrey op doel. Achterhoede Ruud B, Erik T, Wim G en Rick B.

                          Middenveld John T, Jos S, en Geert W.

                          Voorhoede Maurice V, Richard N, Danny J.

                          Reserve Fons K en Roger S.
Jos heeft de goede raad van Bas de vorige week ter harte genomen en pakt uit zijn voetbal tas een paar gloednieuwe  ZWARTE voetbalschoenen en laat deze vol trots aan de groep zien.

De Veteranen zitten op moment met een mindere voetbalperiode en niet alles lukt ons, wat in voorgaande wedstrijden als vanzelf ging. MVC is altijd een goede tegenstander en wij zijn gewaarschuwd door de vorige keren confrontaties. Al gauw blijkt dat ze een goed middenveld hebben en een zeer alerte spits. Na 10 minuten aftasten en van beide partijen veelvuldig op balbezit spelen besluiten wij om wat neer druk te gaan geven maar dat pakt meteen verkeerd uit. MVC loert hier op en kan nu hun favoriete spelletje spelen. Ze wachten op balverlies van onze zijde en hanteren meteen de lange bal op hun spits die Rick uitspeelt en tevens met een onhoudbare bal over Jeffrey binnenschiet. 1-0 voor MVC Wij hebben nog tijd genoeg en aan het spel te zien gaat het al iets beter als in de vorige wedstrijden. MVC blijft gevaarlijk met lange ballen en de counter  maar nu staat onze achterhoede beter. Wat volgt zijn enkele schoten op doel van Maurice, Rich, John en Danny maar zonder het gewenste resultaat. De tegenstander vraagt aan de kant waar Danny is, hij heeft in het verleden tegen hem gespeeld en Rich zegt dat hij dat is wat als gevolg heeft van een verbaasd gezicht bij de MVCer. Maar Danny heeft dit gesprekje opgevangen en ontvangt de bal aan de linkerflank en volgt de aanwijzigingen langs de zijlijn. “Actie” wordt er geroepen en hij passeert in een beweging 2 spelers en legt het balletje terug op Jos. Jos op zijn nieuwe ZWARTE kicks geeft een listig balletje in de onbereikbare hoek van de doelman en het staat nu 1-1. Scoren op nieuwe voetbalschoenen en ook nog met een ouderwetse kleur moet je toch een geweldig gevoel geven en dat gebeurd dus ook hij rent juichend terug naar de midden omringt door blijde medespelers die hem feliciteren met deze goal op zijn ZWARTE voetbalschoenen. Het is bijna rust als het dan toch nog fout gaat voor ons. Wim verdedigd een bal uit door het midden en deze bal komt bij de spits terecht, er volgt een scrimage voor het doel van Jeffrey waarbij wij de bal niet meer weg krijgen en plots ligt hij in het doel 2-1 MVC.

In de rust geeft Wim aan last te hebben en Erik wil ook wisselen.Dit lag niet in de planning van Bas en Raf en er volgt een beraad wat nu te doen. John gaat op de positie van Erik en Geert met zijn loopvermogen gaat op Wim zijn plaats. Roger en Fons nemen plaats op het middenveld.

De 2de helft gaat weer gelijk op al blijft MVC steeds loeren op de counter of met de langr bal. Wij willen vandaag geen verlies mee naar Neer nemen en vechten en blijven in beweging. Nu is het MVC wat even druk zet en balverlies heeft. We maken gebruik van hun sterke wapen  en nemen met een steekbal op Danny gelijk over, vrije doortocht naar het vijandelijke doel. Starte Danny van eigen helft??? Volgens RKSVN supporters en spelers wel maar de grensrechter van Maasbree steekt de vlag omhoog en de scheidsrechter neemt het vlagsignaal over. Wat volgt is een hoop verwijten over en weer, maar ja we moeten ons neerleggen bij een beslissing van de scheidsrechter. We krijgen het met zijn allen niet voor mekaar om de 2-2 te maken. Een speler van MVC krijgt nog een goede mogelijkheid om de 3-1 te maken maar faalt vrij voor Jeffrey. Door het vele loopwerk van Ruud B. langs de zijlijn heeft hij op een gegeven moment de pijp leeg en hij legt er zich bij neer dat er een bal over hem heen valt en de snelle voorhoede spelers komen met zijn tweeen vrij voor Jeffrey. Een uitzichtloos geval voor Jeffrey en het staat nu 3-1. Was dit geen buitenspel? Volgens Bas en assistent Raf wel ze stonden op een lijn toen dit gebeurde  maar onze grensrechter Wim G zei na de wedstrijd dat was absoluut niet het geval.

Ondanks het verlies begint ons spel steeds beter te worden en we hebben toch weer een lekker potje kunnen voetballen vandaag. Volgende week beter en Ruud, Herman en Henk bedankt voor het supporterren en beterschap met de blessures.

Jos, die zwarte zijn toch mooier, en nog veel blessure vrij jaren bij de Veteranen.