RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Zalig Pasen

Geplaatst op: 19-04-2022 - 594 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Met de nodige spanning is uitgekeken naar de wedstrijd van vandaag tegen Reuver. Een ploeg die het goed doet in onze pool en waar, door allerlei omstandigheden, nog nooit thuis tegen gespeeld werd. Een goede opkomst betekent luxe problemen voor de leiders en de invallers van vandaag, Ton en Stefan, zorgen ervoor dat de rest op scherp staat. Ook langs de lijn volle bak; op de westside zijn alle zitplaatsen en ook de staanplaatsen grijsvol met hier en daar een kale plek. Het prachtige lente weer maakt het feest compleet hoewel hierdoor het veld (nog steeds) behoorlijk droog en ongelijk is.

We beginnen als volgt: Dave, Rens, John, Niels, Ruud, Stefan Nijssen, Ton Scheres, Mathijs, Danny, Patrick en Thei. Reserves: Fons, Maurice G., Joost, Rob en Erik. Scheidsrechter Pascal en assistent is Peter.

Omdat iedereen op tijd en fit oogt begint Pascal 6 minuten te vroeg, sommige toeschouwers zijn hier niet blij mee. Hoewel aftastend gestart, zijn beide ploegen gericht op de aanval en na 12 minuten zien we een eerste serieuze kans voor Reuver die over ons doel verdwijnt en door Neer beantwoordt wordt met een poging door Mathijs. Ruud staat als back als een rots in de branding en we horen en zien de vertwijfeling bij de tegenstanders die hem proberen te passeren.  Dat er wat op spel staat is duidelijk als er een behoorlijke overtreding gemaakt wordt. Pascal heeft alles onder controle. Patrick mag vanaf kansrijke positie de bal klaarleggen en over de muur in de bovenhoek plaatsen wat helaas net niet lukt en ook Dave ziet weer afstandsschot over vliegen. In de 15e minuut de openingstreffer voor RKSVN na een schitterende pass van Partrick naar collega spits Danny op rechts. Goed aannemen en tegenstander uitkappen en dan volgt de assist op topscoorder Mathijs, die hier wel raad mee weet. Tot rust blijft het op en neer gaan en we zien goede reddingen van beide keepers.  De beste mogelijkheden zijn toch voor ons maar afstand nemen lukt nog niet.    

Bij aanvang van de tweede helft checkt Pascal de starttijd met de grensrechters en fluit voor de aftrap. De Reuverse vlagger zal enkele minuten later pas zijn positie innemen maar de klokjes lopen wel gelijk! Met alle 5 de reserves in de ploeg ogen we sterker en dat zal dadelijk te merken zijn.  John, Patrick, Thei, Rens en Danny zitten in nu in de wachtkamer. De 2-0 valt snel en weer door Mathijs. We zijn nu duidelijk de betere ploeg en dat levert kansen op! De assist van Maurice op Niels is nog mooier dan het doelpunt zelf en zijn listige overstapje zorgt er voor dat Mathijs zijn derde en de 4-0 kan binnenplaatsen. Na zijn doelpunt moet Niels afhaken en John maakt zijn rentree.

Ook Ton pikt zijn doelpunt mee nadat hij panklaar bedient wordt door…….. weer Maurice. Al drie beslissende assists! Al hoewel, telt een overstapje ook als dusdanig?

Het staat 5-0 en Reuver vecht nog slechts voor een eretreffer vanaf dit moment.  Patrick lost Stefan af en Rens mag Mathijs nog vervangen. Dave moet alles uit de kast halen om dit te voorkomen en heeft geluk bij een schot tegen de paal. In de counters liggen er mogelijkheden voor ons maar het is uiteindelijk Reuver die het lukt om te scoren. In eerste instantie werkt Dave niet mee maar de keiharde schuiver hier opvolgend is ook hem te machtig.

Een duidelijke en verdiende overwinning.

Na de wedstrijd weer Dave in de hoofdrol met de uitslag van de  Veteranen-toto. Het gaat over de periode voor de winterstop (najaar 2021!). Niels krijgt de poedelprijs, Maurice G. heeft inmiddels voldoende zicht op ons vermogen en is derde geworden. Patrick is tweede en de organisator zelf (weer eens) eerste.  Proficiat allemaal!

Heel Neer bakt:
Ook een invalbeurt voor leider John B bij de catering omdat Danny verhinderd is.
Kwantiteit boven kwaliteit, hoewel de smaak prima was, helaas een onvoldoende voor de presentatie van zijn creatie de “Dorstmaekers.