RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


‘Young Ones’ RKSVN 2 verstevigen koppositie

Geplaatst op: 07-03-2016 - 631 keer gelezen

Zonder zelf grandioos te spelen, heeft RKSVN 2 de koppositie in de reserve 5e klasse 11 behoorlijk verstevigd. Thuis in Neer won het team van beginnend succestrainer Kevin Smits met 3-1 van Egchel 3, terwijl de beide concurrenten in de titelrace (HEBES en Rood Wit ’67) punten morsten.

Deze wedstrijd leek bijzonder veel op de vorige ontmoeting tegen Egchel (een krappe 1-2 winst). Net als eerder in Egchel werden ook nu in Neer door de voorhoede de nodige kansen gemist. Er gingen vele ballen over, naast of (Rick Luijten) tegen de lat. En net als de vorige keer moest ook ditmaal de redding vanuit een corner komen. Na een hoekschop van Roel kreeg Erwin de bal bij Jack Geenen, die de bal inschoot: 1-0. Even later kon een bal van Erwin, na een kort tikje van Roel, worden afgemaakt door Hubertus Dorssers. Met 2-0 werd er gerust. Egchel was geen moment gevaarlijk geweest.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Af en toe was de vraag: hoe krijg je deze bal er niet in? Erwin Suntjens en Roel Derks misten vandaag ieder een paar goede kansen, maar toch konden ze allebei met recht claimen dat ze bij iedere goal betrokken waren. Ook bij het derde doelpunt: de voorzet van Erwin kwam via Sep Vestjens bij Roel, die 3-0 maakte. Verder werken aan het doelsaldo zat er echter niet in. RKSVN 2 kreeg nog meer kansen, maar vond het ook wel goed zo. Egchel kreeg een stuk meer ruimte en maakte één van de kansen af. De einstand werd daarmee 3-1.

Een tegenvaller voor doelman Pim, die daarmee zijn 9de tegendoelpunt van dit seizoen moest incasseren. Maar een behoorlijke troost: dat is nog altijd veel minder dan de andere keepers van Rood Wit en HEBES, die ieder al 16 goals tegen kregen. En nog veel belangrijker: Rood Wit en HEBES speelden vandaag allebei gelijk. Rood Wit met 1-1 tegen Reuver en HEBES met 2-2 tegen Horn. RKSVN 2 verstevigt dus de koppositie en staat nu 2 en 5 (verlies)punten voor op de concurrentie!

Belangrijkste conclusie van vandaag? Komende weken moet er flink getraind worden op het afwerken op doel. De bal laag houden en plaatsen, in plaats van te enthousiast erin rammen. Dat laatste is misschien moeilijk voor spelers die zichzelf nog zien als ‘The Young Ones’ en nog lang geen ‘Good Old… ’ (vul maar in…) willen zijn. Volgende week uit tegen Kessel 3: nummer 4, op 6 punten en met veel ‘Good Old Ones’. Oppassen dus, want bij verlies heb je er zomaar een titelconcurrent bij…