RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wordt het weer een makkelijke wedstrijd???

Geplaatst op: 11-03-2015 - 706 keer gelezen

Vandaag treden we weer aan tegen Eindse Boys die de laatste 2 jaren steeds een eenvoudige tegenstander voor ons was, zou dit nu ook weer zo gaan??? Na vorige week reeds een maal gevoetbald te hebben en weer gewend te zijn aan het balletje starten we vol goede moed de wedstijd. Dit doen we met:
Stefan, Gerard, John T, Niels, Maurice J, Joost, Maurice V, Thei, Fons, Ruud en Rob (steeds van rechts naar links).

Bij afwezigheid van Pascal is Jantje Peeters bereid gevonden om de fluit ter hand te nemen. En zijn assistent is vandaag John Bouten.

Zoals zo vaak komen de gevaarlijke acties van Joost maar vanaf rechts zijn de voorzetten niet scherp genoeg zodat we niet echt een kans kunnen creëren. John Probeert het regelmatig eens van afstand maar ook dit volgt niet tot een doelkans.

Op een gegeven moment is het de goed oplettende Rob die een bal onderschept en de bal helaas net via een stift over het doel ziet verdwijnen. Het spel is erg slordig mede door de toestand van het veld en desondanks wordt niet de eenvoudige weg gekozen (de jaren ervaring blijken niet te helpen). Eindelijk drukken we eens door en Maurice V lost een schot dat kundig door de keeper tot corner wordt verwerkt en uit de corner wordt een kopbal (door M.V) weer door de keeper overgetikt. Vervolgens wordt ook een scherpe voorzet van Rob nog net gemist door Ruud. Het wil niet echt lukken vandaag lijkt het. Even later lijkt de actie van de wedstrijd zich voor te doen een mooie bal van achteruit wordt door Fons kundig aangenomen en schitterend ingeschoten maar ook nu is de keeper van Eindse Boys de winnaar. Nu we zelf de bal er niet in krijgen is onze tegenstander goedgeefs een een vrije trap van Thei op Fons wordt door een eigen speler binnengetikt de 1-0 is een feit. Ook de keeper van Eindse Boys (en John B krijgt dit aan de zijlijn meteen te horen) blijkt een grobbelaartje te zijn als hij een eenvoudig bal niet klem vast kan houden. Joost geeft aan dat hij wil wisselen en Rob G begint aan de warming up. Maar voordat Joost gewisseld kan worden wordt Rob H getorpedeerd en moet hij zich laten vervangen door Rob G en het is meteen rust (hadden de leiders dit niet kunnen voorzien?)

Nog 1 opmerking over de 1ste helft, Stefan heeft 1 bal gehad en wel een korte terugspeelbal van Rob H (waarbij hij liet zien dat hij niet in slaap gevallen was).

In de 2de helft neem Jeffrey de plaats van Stefan over ,Erik die van Joost en Coen die van Niels (John T schuift door naar Midmid) Maurice V schuift door naar de voorhoede.

Maurice J begint de 2de helft met een slechte pass naar het midden en een tegenstander staat oog in oog met Jeffrey, maar deze is weer heer een meester en red bekwaam met zijn linker voetje. (Dit blijkt later de enige echte kans van onze tegenstander). Een voorzet van Gerard gaat nog voorlangs maar wordt aan de linkerlijn opgepikt en breed gelegd op Erik (die het vizier scherper heeft staan dan John T) en kundig van rond de 16 de 2-0 binnenschiet. Een goede steekbal wordt door de tegenstander net niet onderschept en de goed doorlopende Maurice V scoort goed de 3-0. Ondanks dat er wat goals vallen is het spel niet om naar huis te schrijven maar gelukkig is het weer op de hand van de toeschouwers .

Dan opeens uit het niets de actie van de wedstrijd.

Een bal van achteruit langs de lijn wordt Ruud erg kundig langs zijn tegenstander getikt en de Pass die hij vervolgens produceert wordt bij de 2de paal door Fons dmv een kopbal (stiftje over de keeper) prachtig binnengekopt 4-0 (een aanval uit het boekje).

Een actie die ik hierna nog wil vermelden is een voorzet van Gerard die door Rob G op doel wordt geschoten, maar kundig door de keeper met 1 hand (echte Grobbelaar) wordt gekeerd.

Conclusie :
Volgende week zullen we normaal gesproken uit een heel ander vaatje moeten tappen als Panningen de tegenstander is.