RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wonder blijft uit, RKSVN 1 wint wel

Geplaatst op: 17-05-2016 - 617 keer gelezen

Een waar wonder had RKSVN 1 nodig, om op de laatste speeldag alsnog naar de titel in de vijfde klasse D te grijpen. Door onnodig puntverlies tegen Maasgouw en Leveroy keek de Neerse ploeg ineens weer tegen een achterstand van 2 punten op RKAVC aan. Terwijl RKSVN op bezoek moest bij Heythuysen, moest RKAVC thuis tegen nummer 11 Crescentia. Met de miraculeuze ontknoping in de Eredivisie nog vers op het netvlies reisden tientallen Neerse supporters af naar onze Leudalse buren. Helaas, ‘het wonder van Heytse’ bleef uit. RKSVN won wel (met 1-4), maar RKAVC ook (met 9-1 zelfs).

In het eerste kwartier was Heythuysen aardig gevaarlijk. De aanvallers Sjoerd van den Heuvel en Roy Peskens kwamen goed achter hun man door of waagden een schot op het doel. Na 15 minuten krijgt Heythuysen de tot dan grootste kans, maar de mooie voorzet wordt veel te zacht binnengeschoten. Doelman Dave Nellen redt. Voor RKSVN krijgt Paul Wulms de kansen, niet zelden op aangeven van linksback Ben Seuren. Halverwege de eerste helft gaat RKSVN steeds beter spelen, en brengt middenvelder Ton Scheres het team op voorsprong. Met een prachtige volley maakt hij de 0-1!

Het blijkt slechts de eerste daad van de ‘Man of The Match’. Want nadat Heythuysen hands maakt en Bart Wulms Neer vanaf 11 meter op 0-2 heeft gebracht, is het even later weer Ton’s voorzet die door Ramon Berben wordt ingekopt: 0-3. Maar daarna veroorzaakt Ton ook nog eens een strafschop. Die wordt echter gemist door Heythuysen. Alsof het missen van dat buitenkansje nog niet genoeg is, schiet de thuisploeg op slag van rust ook hoog over terwijl het doel al zo goed als leeg is. Het staat 0-3, maar had ook best 3-3 kunnen staan. En ook RKSVN had vaker kunnen scoren, met name via Paul.

In de rust volgt waarschijnlijk pas de desillusie voor de Oranjemannen. Want hoewel ze zelf met 0-3 voorstaan, horen ze dat ook RKAVC op volle toeren draait. Crescentia geeft in de tweede helft snel op en ziet de kersverse kampioen uitlopen naar maar liefst 9-1. Heythuysen speelt eigenlijk nergens meer om, maar wil toch die eretreffer maken tegen Neer. Het is Roy Peskens die de verdiende 1-3 maakt. Daarna is RKSVN weer wakker. Roel Verhaeg en Sep Wassenberg betreden het veld en na een goede actie van Roel kan Sep afwerken: 1-4. Roel zelf krijgt nog een kans op een doelpunt, maar de bal belandt naast. In het slot van het duel geloven beide ploegen het wel. Eindstand 1-4 voor RKSVN.

Rest RKSVN niets anders de nacompetitie en de wetenschap ‘best of the rest’ te zijn. Heythuysen was tot vandaag ongeslagen in eigen huis. Maar RKSVN blijft ongeslagen in de Leudalderby’s: tegen Heythuysen werd de eerste keer nog gelijkgespeeld, maar van Roggel, Horn en Hunsel werd steeds twee keer gewonnen. Toch is RKAVC terecht kampioen. Neer verloor zelf twee keer van het team uit Asenray en ook tegen Leveroy (verlies en gelijk) en Maasgouw (verlies) werden dure punten gemorst.

De nacompetitie bestaat voor RKSVN, als nummer 2 de hoogste periodekampioen, uit twee kansen. In een eerste treffen tegen Schinveld uit de vierde klasse B moet aanstaande zondag 22 mei de uitwedstrijd worden gespeeld en anders is er altijd nog de return op donderdagavond 26 mei in Neer. Bij winst is promotie een feit; bij verlies volgt één nieuwe kans.