RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Winterslaap Veteranen wreed verstoord

Geplaatst op: 14-02-2023 - 455 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Vandaag de eerste wedstrijd na de winterpauze. Vastelaovend activiteiten volop maar leiders Ruud en Fred zijn present en kunnen zich desondanks verheugen op een goede opkomst. Enkele geblesseerden zijn weer hersteld maar er is ook nog een verse blessure; niet voor het eerst is Jos de pechvogel. De trouwe supporters zijn er ook weer en iedereen heeft er zin in.

De opstelling: Dave, Marcel, Rob, Tom, Erik vormen de achterhoede. Joost, Niels en John de halflinie, voorin Maurice V., Maurice G. en Patrick.

Liefst 5 reserves vandaag: Fer, Danny, Ruud, Thijs en Rens.

Scheidsrechter is Henk die wordt geassisteerd door Rens.

De wedstrijd begint nog goed voor de thuisploeg en terwijl IVO een afwachtende houding aanneemt is er ruimte voor eigen initiatieven. Dat gaat al vrij snel de openingstreffer opleveren als Joost vanaf rechts doorstoot en goed blijft kijken. Goaltjesdief Maurice V. is de logische afspeelmogelijkheid en die kan zo gemakkelijk scoren. Dan is IVO gewaarschuwd en tappen ze uit een ander vaatje. In de 10e minuut een eerste wapenfeit waar Dave zijn handen aan mag warmen. Ze spelen net wat zorgvuldiger rond en gaan meer en meer de duels winnen. Ze beschikken over handige middenvelders die de vlotte spitsen weten e vinden.

We zien nu ook dat we steeds verder inzakken onder de druk en de linie waar geen aanspeelpunt meer te vinden is schuift akelig dicht richting ons eigen strafschopgebied.

Een van onze spaarzame aanvallen wordt na balverlies direct afgestraft. Vanuit de omschakeling over links met voorzet, vindt de spits Dave op zijn weg. In de rebound is het toch raak en het staat 1-1. Dat dit ook de stand met rust is mag een klein wonder heten met dank aan Dave en de onzuivere schoten van IVO.

Voor rust is Erik al gewisseld voor Ruud. Na rust zien we Marcel, John, Maurice G. en Patrick niet meer terug en staan de andere reserves ook in de wei. En de verlichting op veld 2 is ontstoken, voor veel spelers niet plezierig maar ja …. in het donker valt het ook niet mee.

Al hoewel we dan misschien wat minder hadden hoeven zien van de walk-over die Neer overkomt. IVO heeft net als wij flink gewisseld en komt met een blitz-Krieg uit de kleedkamer. Bij de 1-2 worden we weggespeeld en als Dave bij de volgende poging met een katachtige redding brengt is dit slechts uitstel van executie. Feit is dat de 1-3 na 5 minuten al de nekslag is. 5 Minuten later zowaar een hele goede kans voor ons maar alle meegelopen oranjehemden spelen onder elkaar de bal rond zonder enig initiatief tot een schot en zo overleefd IVO gemakkelijk de laatste tegenstand.

Bij een vijandelijke hoekschop wordt er doorgekopt en een IVO speler reageert het snelst (oftewel een IVO speler reageert) en het staat 1-4. Dave kan zich verder blijven profileren als een uitstekende doelman. Zonder meer de enige die in aanmerking komt voor een nominatie voor de “man of the mach” totdat ook hij gruwelijk in de fout gaat. Uiteraard wordt dit direct afgestraft en staat het 1-5. Het wordt gelukkig niet nóg erger door een jongleer act van  Circus Geenen.

Opvallend verschijnsel vandaag het naar de beste perfomer genoemde “Tripeltje”. Het heeft wat weg van  een schwalbe maar dan spontaan zonder bal of tegenstander. Danny beheerst dit al langer en ook Fer is een goede volger vandaag. Na de wedstrijd gelukkig weer de vertrouwde hapjes, rondjes en bijpassend gezang zodat we de pijnlijke nederlaag snel kunnen vergeten.