RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Winterslaap

Geplaatst op: 20-02-2019 - 786 keer gelezen

Vandaag treden we aan tegen Olympia Boys uit Ommel. Een voor ons onbekende tegenstander die Gerard uit zijn hoge hoed heeft getoverd. Altijd leuk om nieuwe tegenstanders te leren kennen en een uitgelezen mogelijkheid om straks goed voorbereid aan de start van de 2e helft van de competitie te kunnen beginnen.

We beginnen in de volgende opstelling:

Op doel: Dave
achter: Wallie John, Ruud en Theo
Midden: Henk Jos en Joost
Voor: Maurice, Patrick en Fons

We zijn duidelijk nog niet ontwaakt uit onze winterslaap als we aan de eerste helft beginnen. De combinaties lopen niet en het tempo is veel te laag. We zijn wel sterker dan onze tegenstander maar tot echte uitgespeelde kansen komen we niet. Het blijft vooralsnog bij wat mislukte afstandsschoten, totdat Maurice een bal onderschept en alleen op de keeper afgaat. Zijn poging gaat echter langs de verkeerde kant van de paal. Olympia boys komt er zelden uit ,maar naar 20 minuten krijgen ze hun eerste kans als er op links een speler doorkomt en hij de bal strak voorzet. Gelukkig raakt hun spits de bal niet vol en wordt deze goeie kans gemist. Even later is het wel raak als hun spits een afgeslagen bal goed aanneemt en deze hard binnenschiet.  0-1 en tevens de ruststand. Onze slechte eerste helft van dit seizoen .

In de rust wordt Fons gewisseld voor Naard en Jos voor Rob

We starten goed in de tweede helft en krijgen direct een dikke kans als  Naard op rechts de diepte wordt ingestuurd en zijn voorzet Maurice bereikt die bij de tweede paal de bal voor het intikken heeft, maar naast schiet. Even later komt Naard in kansrijke positie maar stift hij de bal via de lat over het doel. We krijgen nu wel volop kansen maar de bal wil er, mede door gebrek aan scherpte, maar niet in.  We nemen steeds meer risico's en daardoor krijgt ook Olympia boys nog een grote kans als een speler alleen voor Dave opduikt. Dave blijft echter uitterts rustig en keert de inzet met zijn voet. Hierdoor blijven we in de wedstrijd en als Naard op links de bal aangespeeld krijgt van Joost, kapt hij de bal naar zijn rechter voet en geeft een gevoelvolle voorzet op de inkomende Henk die de bal prima binnenkopt. 1-1- en dit is tevens de terechte eindstand.  Olympia Boys was een leuke en sportieve tegenstander, die ook na de wedstrijd nog gezellig een tijdje bleef zitten. Voor herhaling vatbaar. Volgende week wacht Maasbree. Een geduchte tegenstander.