RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Winterpauze én Vastlaovendj goed doorstaan

Geplaatst op: 19-02-2024 - 271 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De veteranen hebben hun eerste wedstrijd na de winterpauze met goed gevolg afgesloten.
Invaller Ruud E. was nog wel nodig om de eerste helft met een degelijke basis te starten maar voor de rest allemaal eigen spelers vandaag. Tegenstander IVO werd net als in de uitwedstrijd weer verslagen.

Leiders Ruud, Fred en John sturen de volgende spelers de wei in.

Dave op doel, achter: Thei, Ruud B., John, Rens. Middenveld: Joost, Ruud E., Fer, en voorin Maurice G., Danny en Fons.
Reserve bank: Tom, de jeugdleiders Naard, Rob en Erik komen later.
De scheidsrechter vandaag is Martijn en John B. assisteert hem.

Het eerste kansen zijn er voor IVO. Dave bewijst zijn waarde met enkele noodzakelijke reddingen. Wij zijn effectiever en in de 15e minuut kan Danny de doorgekopte voorzet bij de tweede paal in een tijd inschieten. Niet de beste kans maar het staat wel 1-0.

Die blijven voor Ivo zoals in de 25e min. als we mazzel hebben met een bal op de lat.

Na een half uur zien we Ruud E. een uitstekende pass geven diep rechts op Joost die met enig fortuin verder kan en Maurice bediend. Zijn afwerking is bijna té precies en via de paal gaat de bal er toch in. De 2-0 zorgt voor enige frustratie en we horen Maurice flink vloeken na zijn onvrijwillige valpartij. Het rustsignaal brengt letterlijk rust in de tent..

Zijn wraak is zoet als hij vlak na rust de 3-0 scoort en daarbij de 3 tegenstanders inclusief keeper in het vijf-metergebied in de luren legt. Mooie combinaties gaan hier aan vooraf. Ons elftal is flink gewijzigd en de complete reserve bank is ingevallen voor Fons, Fer, Rens en Ruud B. De laatste twee mogen later weer invallen voor John en Thei. Het eerste wapenfeit na rust van IVO zien we pas na een kwartier als een vrije trap ongevaarlijk naast verdwijnt. De 4-0 zit er eerder aan te komen dan een tegentreffer. Met de snelheid van Naard stichten we veel gevaar maar dankzij goed keeperswerk houd IVO het verder droog. De beste kans is voor de gretige back Rens maar te veel nadenken en de verkeerde keuze voor been en/of hoek voorkomt een treffer.

IVO krijgt nog een kleine beloning voor hun inspanningen door 5 minuten voor het einde de aansluitingstreffer binnen te werken.

De derde helft was weer ouderwets gezellig met de hapjes en de traktaties van de jarigen van de afgelopen maanden. 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Eindse Boys op het programma en hopelijk gaat ook die wedstrijd weer door.