RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wielke Verstappen gesignaleerd in Nederweert

Geplaatst op: 27-09-2022 - 698 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Tot nu toe is het dit seizoen kommer en kwel met de hoeveelheid beschikbare fitte veteranen. Vorige week al afgelast tegen Bevo vanwege een personeelstekort aan beide kanten, vandaag vertrekken we met slechts een 9-tal richting Nederweert, waarvan gastspeler Pim Franssen en leider Ruud onderdeel zijn. Leider John B. en notulist Fons vergezellen ons. Jos, Maurice G. en leider Fred komen rechtstreeks, maar Maurice zal het beginsignaal net niet redden.

Eenmaal aangekomen informeert onze tegenstander ons, dat zij een aantal spelers laten meedoen, die nog niet aan de veteranen-leeftijd voldoen. Normaal gesproken hebben wij daar geen bezwaar tegen, maar wij sputteren toch wat tegen vanwege het gebrek aan wissels. Als compromis schuiven zij een speler door naar ons. Dit blijkt Miguel te zijn. Deze sympathieke meneer, een treffende gelijkenis met Wielke Verstappen, is vrijwillig naar ons ‘overgelopen’. Hij trekt voor het eerst sinds jaren weer de voetbalschoenen aan en kent derhalve, voetbaltechnisch gezien, niemand van beide teams.

De opstelling:

Doel: Dave
Verdediging: Ruud B., Rob, Patrick en Rens
Middenveld: Pim, Jos, Thei
Aanval: Danny, Ruud v. S. en Miguel

Bij het zien van de lage gemiddelde leeftijd van de tegenstander t.o.v. de onze, zijn we in het begin enigszins bevreesd voor een zeer moeilijke middag. Toch is de 1e kans voor ons, maar het vizier staat nog niet scherp. Maurice G. is ondertussen omgekleed en warm gelopen en vervangt Ruud v. S. die enkel als noodhulp wenst te fungeren. Verdedigend gezien zijn we nog aan het passen en meten, waardoor een steekbal van Merefeldia voor gevaar lijkt te zorgen, maar Dave komt op tijd zijn doel uit. Even later komt onze tegenstander weer door. Patrick denkt het gevaar in de kiem te smoren met een sliding, maar is helaas net te laat en raakt de tegenstander. Dit gebeurt net in de 16 en een penalty is het gevolg. Dave gokt op de verkeerde hoek en het is 1-0 (18e). Neer neemt het heft in handen en stelt vanaf nu achterin orde op zaken. Het gevolg is, dat Neer meer aan aanvallen toe komt, en Maurice laat zien hoe je een bal fijn in een hoekje plaatst. 1-1 (20e). Weer een paar minuten later ziet Jos de keeper iets te ver van zijn lijn staan en schiet de bal weergaloos van grote afstand over de keeper heen in het doel. Helaas heeft de assistent een buitenspelsituatie geconstateerd en het doelpunt wordt afgekeurd. Jos blijft niet bij de pakken neerzitten en levert een puntgave voorzet op Danny die deze kans niet kan missen. Tot zijn eigen consternatie lukt dit hem toch. Ook Rob laat zien over een mooie wreeftrap te beschikken en zijn vrije trap komt bij de 2e paal bij de geheel vrijstaande Jos. Zijn krachtige kopbal wordt nog gekeerd door de keeper, maar Thei staat op de juiste plek en kopt de bal alsnog in het doel. 1-2 (27e). Ruud v. S. komt weer in het veld voor Pim, die zondags nog een wedstrijd heeft.

Miguel alias Wielke Verstappen alias Simon Tahamata geeft aan toch even rust nodig te hebben voor zijn lichaam en Pim pakt vanaf de 2e helft de linksbuiten positie weer op. De gemiddelde leeftijd lijkt nog meer gezakt te zijn bij onze tegenstander. Maar geen nood. In deze 2e helft vindt de achterhoede van Neer de hele tijd een vrije man en Merefeldia kan lange tijd geen vuist meer maken. Vanaf nu is Jos niet meer te houden en dat ervaren zijn directe tegenstanders ook. De enige manier om hem van scoren af te houden is met een onreglementaire sliding in de 16 en ook wij krijgen vandaag een strafschop. Maurice eist deze als een echte prof op. Hij schiet de bal erin en het schiet hem erin.  1-3 (47e). Miguel komt voor hem weer in het veld. Jos is nog steeds ongrijpbaar en slalomt tussen 4 of 5 personen door, maar ziet zijn schot tegen de paal belanden. Even later wordt hij door Ruud v. S. diep gestuurd met een bekeken steekbal en dan pakt Jos zijn eigen goaltje toch mee. 1-4 (55e). Nog is het kruid voor Jos niet op, want hij zet ook nog Thei vrij voor de keeper. Thei weet de keeper te verschalken met een onhoudbare(?) stift. 1-5. (62e). Sticht Merefeldia helemaal geen gevaar meer? Jawel, een schot van buiten de 16 gaat richting de kruising, maar Dave kan met een Duitse duik als in zijn hoogtijdagen de bal er nog uit tikken.

Niet veel later fluit de scheids voor het eindsignaal en lopen de mannen van Neer voldaan van het veld richting douche en gefrituurde hapjes in de kantine. Ook bij Maneslust wordt nog vrolijk nagepraat.

Komende zaterdag zijn we de gastheer tegen Horn als het aantal spelers en de weergoden dit toelaten.