RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wie is de Mol met de Neerse Dames

Geplaatst op: 23-10-2019 - 1255 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is zaterdag 19 oktober als de Neerse dames zich rond de klok van 1 uur verzamelen in de RKSVN kantine voor de Dames-teamdag. Senna H en Nina hebben de dag georganiseerd, en vooralsnog weten we alleen dat er ‘Wie is de Mol’ op het programma staat. En we verwachten wel dat er af ten toe een alcoholische versnapering zal worden genuttigd, maar ons kennende zal dat wel goedkomen.

We weten niet zo goed wat ons te wachten staat, maar dan verschijnen daar opeens 2 bekenden; Rick Luijten en Ilse van Lier. Zij gaan ons deze middag door het spel leiden, en er begeven zich al 2 mollen onder ons… Meteen verdenkt iedereen elkaar en is het spel begonnen. We krijgen allemaal een ei dat we aan het einde van de dag weer heel moeten inleveren, en een individuele opdracht. De eieren worden direct verwisseld en verstopt en om het nog even erger te maken krijgen we ook nog 2 opgeblazen ballonnen die we heel terug moeten brengen. Voor wie de RSKVN Dames kent; er gaat nogal eens iets kapot bij ons of we vergeten wat, dus een uitdaging…

We gaan op pad en de eerste stop is een spel op het kerkplein. Iets met water en een balletje door buizen laten gaan. Er zijn niet zoveel rioolchefs onder ons want aan inzicht qua buizen leggen lijkt een gebrek, maar dit zou ook wel eens kunnen komen door molacties van sommige personen. Vreemd… Dan is het moment eindelijk daar; het eerste ei is aan zijn einde gekomen. Het ei is een tragische dood gestorven in de binnenzak van Renee Theelen, in een zielig gezelschap van alleen haar OV-chipkaart die nu versierd is met eigeel. Gelukkig is FotoWiel er meteen bij om dit alles even vast te leggen voor in het archief. We gaan door met pingpongballetjes zoeken bij de Naerbaek, maar in het korte stukje wandelen van het Kerkplein naar de Naerbaek gebeurt er veel. Heel veel. Zo veel, dat de verslaggever het ook niet allemaal meer kon volgen; er worden bondjes gesloten, Mieke en Janine blijven aan het fluisteren, Robin en Demi komen verdacht laat aangewandeld, Senna lijkt een balletje weg te moffelen, Sien lacht verdacht en Marissa is alles wel heel precies aan het noteren. Iedereen lijkt een eerste mol op het oog te hebben.

Na dit spel belanden we in ons stamcafé; bij Sjaen. Hier wordt iedereen om de beurt geroepen om, onder het genot van een drankje (verzorgd door Hellen, bedankt!) een individuele opdracht te doen. Ineens lijkt alles verdacht en is iedereen overal mee bezig; er worden foto’s gemaakt van de muzieklijst bij Sjaen, Demi kruipt achter het buffet om iets te zoeken, Renee T noteert de volgorde van de opdrachten, Rianne en Marissa lijken een team te vormen en Tjeu houdt zich verdacht afzijdig van alles. Dan is er ook nog Mieke die opzettelijk een ballon kapot maakt; heeft de Mol zichzelf nu bekend gemaakt? Er volgen nog een paar opdrachten en dan mogen we in gaan vullen wie we al die tijd verdacht hebben. Zelfs tijdens het invullen van de vragenlijsten blijft iedereen oplettend; misschien vult de Mol wel niets in of is er opeens iemand verdwenen? Dan is het moment daar; de bekendmaking van de Mol. Of beter gezegd; mollen. Guusje, Senna L, Mieke en Anora blijven als laatste over. Of de twee mollen naar voren willen stappen. Senna en Anora?! Uitzonderlijk goede mollen, want bijna niemand had hen verdacht. We hebben Anora zelfs helemaal vertrouwd tijdens een eerdere opdracht door haar te laten tekenen… Guusje en Mieke zijn dan ook de winnaars van RKSVN Dames 1 ‘Wie is de Mol’ 2019!

Daarna keren we terug naar de kantine waar Jort uitstekend voor ons heeft gezorgd, en dan gaan we door met het veteranen Tiroler Fest in de kantine. Roos, Marissa, Anna en Renee leren hoe ze moeten nagelen en het feest is aan. Daarna gaan we nog naar Otje om met Niels mee te zingen bij de Meezingavond, en na dit gezellige festijn sluiten we nog af bij Sjaen. Een mega geslaagde dag; Rick, Ilse, Jort, FotoWiel, en de Veteranen;
Bedankt!