RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wennen aan kunstlicht

Geplaatst op: 06-11-2023 - 492 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Na een week zonder voetbal (wegens spelerstekort bij ons ging de wedstijd tegen Meijel niet door) kunnen we zowaar zonder invallers van start. Omdat de eigenlijke tegenstander af moest haken vond Peter in de Midden-Limburgse appgroep Roosteren als tegenstander bereid om naar Neer te komen. Deze onbekende tegenstander dwingt tijdens de warming-up enig respect af maar dat blijkt overschatting te zijn.

Fred staat er alleen voor en begint met de volgende opstelling: Dave, John, Rob, Tom, Marcel. Midden: Thijs, Jos en Fer. Voor: Danny, Patrick en Maurice G.

Reserve : Ruud, Erik en Fons.

Scheidsrechter is Pascal, Fons vlagt de eerste helft en Stefan in de tweede. Waarschijnlijk door het slechte weer zijn er maar twee supporters die de wedstrijd niet eens uitzitten.

En ……. Geen slidings vandaag, dat valt niet mee, met name voor Tom. Zeker met dit ideale weer hiervoor.

De wedstrijd start met een aftastende fase met veel balverlies aan beide kanten. De opmerking aan de zijlijn dat we vandaag weinig snelheid in de voorhoede hebben zien we in het veld gelogenstraft. Het blijkt hét wapen met Maurice in de hoofdrol. De 1-0 wordt door hem voorbereid over links waardoor de opkomend Fer kan scoren. Ook bij de 3-0 flitst hij door de achterhoede na een steekpass van Danny. Natuurlijk zegt dit ook iets over de achterhoede van Roosteren! De 2-0 is ook al een uitstekende goal waarbij over meerdere stations de tegenstanders uitgetikt worden en John uiteindelijk het overzicht bewaart en Patrick laat afronden. Er is pas een kwartier gespeeld en waar gaat dit naar toe?

Nu zien we ook een paar keer onrust in ons eigen strafschopgebied maar dat komt voornamelijk door het gegrabbel van Dave die duidelijk last heeft van het kunstlicht.
Met wat geluk houdt hij wel de nul. John heeft buienrader goed bestudeerd en valt uit, Ruud mag de koude novemberregen in! Via Maurice is dus de formule en hij wordt nog tweemaal gelanceerd mét resultaat fraaie (o.a. stiftje) afrondingen. Jos heeft veel balverlies(kunstlicht?) maar net voor rust kan hij een verdedigersfout afstraffen en staat het 6-0 bij de theepauze.

Na rust heeft Fred rigoureus ingegrepen: Dave! staat in de spits waardoor Partrick Rob achterin vervangt. Maurice heeft zich 100% gegeven en aan Fons de zware taak om hem te vervangen. Erik zien we nu ook binnen de lijnen. We missen nog een keeper en dat is ……Jos. We krijgen vrijwel direct een goal tegen als hij nog niet gewend is aan zijn nieuwe rol en simpel wordt omspeeld. Hij zal dit meer dan goed maken met een prachtige redding later in de wedstrijd. Het duurt even voor we weer op gang komen en het is weer Fer die het eens van afstand probeert en de keeper voor de tweede kansloos laat. 7-1. Als Danny een diepe pass oppakt, fraai de tackle van de verdediger ontwijkt, kan hij de nieuwe spits bedienen die zonder problemen scoort. Het sluitstuk is ook voor Dave, zijn tweede is een feit als hij zijn Roosterse collega omspeeld en geen fout maakt. 9-1 is de eindstand bij het eindsignaal van de onzichtbaar(dus goed) leidende Pascal. Iedereen spoed zich snel naar binnen. Brrrrr.

Complimenten voor de coach met zijn tactische wissel Dave-Jos en dank aan de sportieve tegenstanders voor het invallen.