RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wel een teamfoto, geen punten..

Geplaatst op: 17-10-2018 - 810 keer gelezen

Door: Renee Theelen

Dat we afgelopen jaar zonder teamfoto hebben gezeten was te merken, want iedereen was netjes op tijd om voor de lens van de welbespraakte fotograaf te verschijnen. Toch was niet iedereen het hiermee eens. Onze jongste toeschouwster van vandaag stal de show tijdens het fotomoment.

Nadat onze zeer gevarieerde yell (ditmaal: Yel yel yel, Maasgouw nao de hel!) weer door het kleedlokaal heeft gegalmd, kunnen we aan de wedstrijd beginnen. Vandaag helpen Marissa, Indy en Ellis van de meiden onder de achttien ons uit de brand, ook sluit mama Rianne weer bij ons aan. Toch constateert Roos nog voordat het fluitsignaal klinkt dat Sepp alweer een spijkerbroek aan heeft. Ook schijnt de zon vreselijk irritant in de ogen van de speelsters op de bank. Hierdoor kunnen ze helaas niet veel van de wedstrijd zien en zijn er geen aantekeningen gemaakt voor het wedstrijdverslag. Ook komt hier nog eens bij kijken dat onze vaste verslaggeefster niet beschikbaar is vanwege een vakantie in Malta.

HELAAS..

Grapje, Roos heeft als een chinees de oogjes fijngeknepen om toch te kunnen noteren wat er op het veld gebeurde, zodat er met frisse tegenzin toch een verslag geschreven kon worden.

De opstelling is deze week als volgt:
Marissa, Rianne, Kim, Sien, Janine, Ellis, Renée T, Robin, Sianne, Demi en Senna.
Reserve: Renée V, Lana, Nina en Indy.

Na het fluitsignaal gaat het de eerste vijf minuten vrijwel gelijk op. Toch houdt dit niet lang aan en door de oplettendheid van onze vlagger Joost wordt het vroege doelpunt van Maasgouw afgekeurd wegens buitenspel. Toch is het vijf minuten later wel raak als Maasgouw de bal vanaf de rechterkant strak in het doel schiet, 0-1. Neer blijft vechten, want iedereen is ervan overtuigd dat er meer te halen valt. Ellis strijdt op het middenveld en herovert meerdere malen de bal terug. De duels worden feller en dat leidt tot het sandwichen van de tegenstander door Robin en Senna. Vervolgens probeert Senna de bal voor het doel te brengen, maar raakt vol de tegenstander.

Dat er of sprake is van een mol in ons team of afluister apparatuur van Maasgouw op de Naerse sportvelden dat kan haast niet anders. Maasgouw was namelijk gebrand om geen corner weg te geven, want ze hadden gehoord dat de dames van Neer hierop geoefend hadden.

Helaas weet Maasgouw nog een keer het Naerse doel te bereiken en ook deze keer weten ze de bal weer in het net te krijgen, 0-2. Neer zet aan en krijgt een aantal mogelijkheden, maar deze belanden beiden in de handen van de keeper van Maasgouw.

Met een 2-0 achterstand gaan we de rust in en we weten allemaal: het kan nog! Sepp wisselt Indy voor Ellis en Nina komt erin op de plaats van Sianne. Maasgouw wordt sterker en Neer heeft geluk dat er regelmatig wordt gefloten voor buitenspel van Maasgouw. Neer is niet echt wakker geworden na de rust en gooit de bal bij een inworp recht in de voeten van Maasgouw. Hierdoor kan Maasgouw op doel schieten, maar deze bal wordt tegengehouden door Marissa. Vervolgens geeft Senna een voorzet op Nina, die de bal helaas ook niet in het doel van Maasgouw weet te krijgen. Daarna probeert Senna het zelf een keer, helaas gaat de bal dik over.

Lana, die speciaal van een weekendje weg is teruggekomen, komt erin voor Kim. Een zwaar moment in de wedstrijd om in te vallen, want Maasgouw is steeds dreigender en de 0-3 lijkt dichterbij dan de 1-2. Maasgouw krijgt een corner, maar jaagt de bal hard over. De volgende kans voor Maasgouw biedt zich al snel weer aan maar deze gaat voor langs.

Dan is het weer aan Neer en dit keer is het Nina die de bal voor probeert te geven, maar de keepster van Maasgouw weet ertussen te komen. Het spel wordt meteen omgegooid en er wordt een schot op het Neerse doel gelost. Marissa kan er net niet bij en de 0-3 verschijnt op het scorebord.. Hierna gaat het snel, de 0-4 valt en het wil helaas niet meer lukken bij Neer. Neer krijgt nog een vrije trap tegen net buiten de zestien meter en ook deze bal verdwijnt net onder de lat in het doel, 0-5.

Sepp brengt Renée V in het veld die gaat spelen op de positie van Robin. Ook demi krijgt haar rust en Ellis gaat op haar plek spelen. In de laatste minuten weet Marissa gelukkig te voorkomen dat het nog 0-6 wordt.

Snel vergeten dus deze wedstrijd en de draad weer oppakken de volgende wedstrijd. Misschien toch ook wat meer variatie brengen in de yel? We hebben nog even om daar over na te denken, want komende zondag staat er geen wedstrijd op het programma. De volgende wedstrijd zal op 28 oktober tegen Belfeldia gespeeld worden.