RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Weer veel goals bij treffen met MVC’19 veteranen

Geplaatst op: 06-03-2023 - 382 keer gelezen

Door: Herman Korsten

In de uitwedstrijd werd 9 tegen 9 gespeeld en de uitslag was toen 4-4. Acht doelpunten worden het vandaag net niet maar er gebeurt genoeg om het publiek te amuseren.

Het leiderstrio is compleet en ook de opkomst is voldoende om met 4 reserves op de bank te starten. De uitverkorenen zijn Dave op doel, achterin Marcel, Tom, Rob, Ruud. Het middenveld wordt bezet door Joost, Naard en Rens. De aanval is voor Maurice G., Patrick en Danny.

Thei, Erik, Thijs en Fer zitten in de wacht.

Scheidsrechter Henk wordt geassisteerd door Fons.

De eerste goede actie is er voor Maurice G. die Naard vrij zet voor de doelman. Terwijl de protesten al klinken scoort hij beheerst. Henk moet even uitleggen dat het echt geen buitenspel is en dat Naard gewoon supersnel is. Aan de andere kant een voorzet die met een mooie kopbal wordt afgerond maar een prooi voor Dave is. Het tweede doelpunt is ook voor ons als Maurice de Breetse kieper confronteert met zijn lengte bij een boogbal in de verre hoek. 2-0. Lang gaan we niet genieten van deze royale voorsprong want een voorzet vanaf links wordt ineens binnengeschoten en Dave is verrast (is te laat). Direct daarop komen we goed weg als een listig lobje tegen onze paal belandt. Net een kwartier bezig valt toch de verdiende 2-2. Een afstandsschot vanaf 20 meter wordt niet goed ingeschat en vliegt laag langs de rechterpaal in het net. Zo kennen we onze keeper niet en zelfs vader Piet vraagt zich hardop af waar zoonlief mee bezig is.

Het blijft een zeer aantrekkelijke wedstrijd want in de 18e minuut pakken we weer de voorsprong als Naard Rob vrij voor de goal zet en die maakt ook geen fout. MVC helpt nog mee aan de 4-2 door eerst balverlies te lijden en daarna het schot van Danny zelf binnen te werken. Een vrije positie voor de keeper is niet aan Joost besteed en dus geen volgende treffer. Marcel verlaat het veld al voor de rust. Dave is inmiddels in zijn normale doen en redt bij een heel scherpe voorzet. Op slag van rust verzuimen we nog de nekslag uit te delen en door anti-egoïsme (=gekloot!) wordt de overtalsituatie om zeep geholpen.

Na rust zijn Naard, Ruud en Patrick gewisseld. We zien een lastige MVC-redding bij een vrije trap van Maurice en ook Dave moet direct vol aan de bak op een inzet en de aansluitende corner. De MVC-spits mist alleen voor Dave, niet voor het laatst en Rens doet dit aan de andere kant nog eens na. Een van de laatste kansen voor ons want vanaf nu is het MVC dat de wedstrijd bepaalt en ons steeds verder vastzet op eigen helft. Kansen weten ze zich voldoende te creëren maar door onzuiver afwerken maar vooral door uitstekend keeperswerk van Dave, scoren ze niet meer. Rens en Maurice maken nog plaats voor Ruud en Naard. Ook Thijs moet het veld verlaten maar om een heel andere reden, jammer.  Naard mag ook het slotakkoord zetten met zijn tweede treffer en de 5-2. MVC raakt nog de lat maar de strijd is gestreden en de goed leidende scheidsrechter Henk fluit af. 

We hebben minder kansen, beter benut en zo eindigt het in een ietwat geflatteerde overwinning gezien de vele kansen van MVC, zeker in de tweede helft.

Volgende week weer eens een uitwedstrijd en wel te Beringe.