RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Weer royale overwinning veteranen

Geplaatst op: 06-10-2014 - 580 keer gelezen

Leunen is een voor ons onbekende tegenstander uit een andere groep van de Federatie Veteranen. Ze arriveren ruim op tijd en de warming-up ziet er professioneel uit, compleet met rondootjes. Voorzichtig beginnen en aftasten is dus het devies maar al snel voelen we de mogelijkheden en dicteren we de wedstrijd. Onze royaal bezette reservebank gaat ons de tweede helft voordeel opleveren op deze mooie maar warme nazomerse middag.

De opstelling bij de start: Stefan, Maurice J., Rob G., John T., Gerard, Ruud, Herman, They, Fons, Danny, Rob H. Wisselspelers: Maurice V., Rich, Erik, Coen, Jeffrey, Roger.
Scheidsrechter: Pascal met assistenten Roger, Maurice J. en Peter.

Al in de 3e minuut is het raak als Danny met een ziedend schot de doelman binnen zijn bereik,  verrast maar het duurt nog tot de 16e minuut als we met een van de mooiste aanvallen vandaag weer scoren. Vanuit de as wordt voor de linker vleugel gekozen en over een minimaal aantal stations de Leunense verdediging uiteen getrokken. Linksbuiten Rob, ziet de ruimte in de midden waar They opduikt, goed aanneemt, de keeper omspeelt en met links simpel binnen tikt. Verdere pogingen in de eerste helft lopen op niets uit. Leunen moet ook scoren maar het aangeboden cadeautje van onze verdediging wordt niet uitgepakt, met dank aan Stefan die tot twee maal toe voortreffelijk redt.

Onze  6 wissels na rust brengen een hogere daadkracht in het veld en na nauwelijks 10 minuten is onze voorsprong uitgegroeid tot 5-0. Vooral over rechts heeft Leunen geen verweer en Roger en  Erik kunnen op bijna zaalvoetbalachtige wijze scoren. Maurice scoort na enkele pogingen met een kopbal. Leunen komt er nauwelijks meer aan te pas en hun aanvallen zijn zeer zeldzaam en ongevaarlijk. Het duurt tot de 54e minuut als Rich de score verder opvoert.

Na deze 6-0 neemt Leunen drastische maatregelen en wordt een “een echte doelman” geïnstalleerd  maar moeten ze wel met 10 man verder. Onze voorzitter biedt zich aan om met Leunen mee te spelen maar heeft toch nog even last van deze overgang. Zijn eerste pass vanuit zijn rechtsbackpositie is richting doelman ……….maar daar staat onze Rich! In tegenstelling tot de vorige week tegen Beringe (gemiste strafschop) kent hij nu geen genade en de verse keeper wordt met een prachtige lob verslagen: 7-0. Er sluipen wat slordigheden in ons spel en bij een counter met afsluitende voorzet vanaf links kan de spits de bal ongehinderd binnenlopen. De eretreffer . Onze volgende aanval is weer prijs; Rob G. kan dit keer succesvol afronden net buiten bereik van de keeper. Het laatste wapenfeit is toch door de gasten als een hoge voorzet vanaf rechts goed wordt binnengekopt. 8-2. Slechts een pleister op de wonde voor onze sportieve tegenstanders en de minder plezierige kennismaking met Neer.

Het bestuur heeft met een impuls via Ruud, de catering naar een hoger niveau gebracht. Kaas en worst in romantische schaaltjes zijn een uitbreiding op de gebruikelijke  warme hapjes. Daarbij blijft de levensmiddelenmand ook in Neer, in de kantine wel te verstaan. En het was weer lang gezellig.