RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Weer geen winst tegen Merefeldia

Geplaatst op: 08-05-2017 - 703 keer gelezen

In de tweede thuiswedstrijd dit seizoen tegen Merefeldia kunnen we weer geen overwinning noteren. Een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen weinig kansen weggeven en/of creëren levert een 1-1 gelijkspel op. Vooraf had je er voor getekend maar vanuit een RKSVN-hart is het gevoel er toch dat er meer in zat.

Onze opstelling:  Jeffrey, Ruud, Rob, Erik, John T., Fer, Roger, Herman, Fons, Danny, Joost.
Reserve: Rich, Maurice. Gerard heeft te veel last van een blessure en vlagt vandaag.
Scheidsrechter is Pascal.

Bas heeft het al van te voren gezien dat Merefeldia “op volle oorlogsterkte” is gearriveerd. Hij benadrukt nog enkele ervaringen van de vorige keer en blijken zijn vruchten af te werpen. Want verdedigend gaat het vandaag prima. Rich vertelt nog een paar oude mopjes en we kunnen…….

De eerste helft wordt door ons goed rondgespeeld en Merefeldia laat ons komen tot bepaalde hoogte. Daar wordt creativiteit gevraagd! Bij tijd en wijlen lijkt het wel de tactiek zoals in het handbal, waar de bal van links naar rechts en weer terug, rondom het Nederweertse strafschopgebied wordt gespeeld. Ze liggen er niet wakker van en ijverige Danny, die keer op keer de linie probeert te penetreren, strandt bij de tweede of derde linie, zonder een schot te kunnen lossen. Door onze druk krijgen we enkele hoekschoppen maar ook die leveren niets op. Het enige wat dan nog helpt is het afstandschot. Enkele zwakke exemplaren geven aan dat er wel mogelijkheden liggen zo.  Al ver in de eerste helft levert het dan eindelijk de verdiende voorsprong op. Danny zoekt weer eens naar een gaatje maar nu legt hij de bal panklaar af op de instormende (linksback) John die de bal prachtig in de rechterbovenhoek jaagt. Een schoolvoorbeeld van afwerken maar ook de opbouw vooraf mag er zijn. Langs de lijn vallen mannen in elkaars armen en pinken tranen weg van dit hoogtepunt. Merefeldia is opvallend flets op onze helft en Jeffrey hoeft nauwelijks in actie te komen.

Fons moet gaan assisteren bij het Lightfieldfestival en zien we na rust niet meer terug. Rich vervangt hem.  Merefeldia zet een tandje bij en hun wissels vallen goed uit. Vooralsnog geen acute problemen tot een vrije trap richting die zelfde kruising vliegt maar Jeffrey heeft er op gerekend. De wedstrijd is nu opener wat voor ons ook kansen biedt. Vanuit beide vleugels kunnen we verschillende ballen inbrengen maar afwerken is lastig vanwege felle tegenstand. Joost komt enkele malen goed door over links en levert warempel nog goede voorzetten af met zijn mindere voet. Eentje is zelfs zo scherp dat de lat in de weg staat en de voorsprong niet uitgebouwd kan worden. Ondertussen ook enkele hachelijke situaties in ons doelgebied. Een volgend doelpunt kan nu aan beide zijden vallen.  De niet geheel  fitte Maurice moet ook aan de bak en wordt na 20 minuten voor Herman ingebracht.  De strijd verhevigt, de duels af en toe grimmig, leiden tot enkele blessurebehandelingen. De gemoederen raken ook enigszins  verhit na beslissingen van de scheidsrechter. Zijn uitgebreide uitleg helpt hem niet echt.

Dan een ongelukkig moment als een diepte passje precies tussen de spits en Jeffrey komt. Jeffrey  verkijkt zich op de snelheid en kan de bal niet controleren waarbij hij ook de tegenstander vloert. De penalty is terecht en wordt feilloos ingeschoten.  Dit heeft behoorlijke impact en Merefeldia put er moed uit. Tot grote mogelijkheden komt het aan beide kanten niet meer en zodoende staat er  1-1 in het boekje.

Officieel zijn het nog vier wedstrijden voor dit seizoen. We zullen nog flink aan de bak moeten om de ongekende, negatieve balans, om te zetten. Tot op heden 9x winst, 2x gelijk en 11x verlies! Topscoorders zijn met allen 8 doelpunten Joost, Maurice én ook Thei en Fons.