RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Weekenden zonder voetbal, wat nu?

Geplaatst op: 06-04-2020 - 1413 keer gelezen

Geen strijdkreet, geen fluitsignaal en geen juichende supporters. Het is muisstil op de Neerse velden. Waar het normaal gesproken iedere dag van de week bruist van de leden die hun favoriete sport beoefenen, is er nu niemand meer te vinden op en naast de velden. Dit allemaal om de gezondheid van onze leden te waarborgen en het hopelijk volgend seizoen weer op te pakken. Wij spraken Noud Heijnen die er dit seizoen samen met Ard Raemakers, Dennis Boonen, Koen verheijen en Remy Geraets voor koos om weer terug te keren bij het eerste elftal. Toen, net als de rest van Nederland, niet wetende dat het seizoen zo ten einde zou lopen. Maar hoe worden zijn weekenden nu gevuld en hoe zorgt hij ervoor dat hij fit blijft voor volgend seizoen?

De verveling is al flink toegeslagen bij Noud nu hij fulltime thuiswerkt. Veel hobby’s zijn inmiddels weggevallen door de genomen maatregelen, waaronder dus de trainingen en de wedstrijden. Om toch een beetje bezig te blijven heeft Noud thuis de loods omgetoverd tot mini sportschool waar hij regelmatig sport. Daarnaast rent hij regelmatig in het Leudal, waar hij intervaltrainingen afwisselt met duurtrainingen. Tijdens een duurtraining legt hij 5-15 km af en waar de meeste mensen een app of schema gebruiken voor een intervaltraining, doet Noud dat op eigen intuïtie. Gewoon doorgaan tot ik echt niet meer kan.

Afgelopen week heeft de KNVB bekend gemaakt om de competities te stoppen en volgend seizoen weer de draad op te pakken. Dit betekent geen kampioenen, geen promovendi, maar ook geen degradanten. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Jammer, vindt Noud. Hij had gehoopt op een beslissingswedstrijd of volgend seizoen gewoon te starten in de vierde klasse. “We horen niet meer thuis in de vijfde klasse, dat hebben we dit seizoen denk ik ook wel laten zien. Met het oog op voetbal is het jammer dat we nu opnieuw een lange weg moeten afleggen naar de vierde klasse. Maar kijkend naar het grotere plaatje dan zijn er op dit moment veel belangrijkere dingen die spelen”. Laten we hopen dat RKSVN 1 volgend seizoen de draad weer kan oppakken en kan laten zien dat ze het verdienen om naar de vierde klasse te promoveren.