RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Waterloo en waterloos!

Geplaatst op: 27-05-2015 - 640 keer gelezen

Zaterdag 23 mei mochten we aantreden tegen Neerkandia. Een goede tegenstander die ons in de heenronde op hun eigen veld kansloos naar huis stuurde met een 5-0 nederlaag. Net zo kansloos als het debacle wat Trijntje meemaakte in de halve finale van Eurovisie songfestival. Daar waar Conchita Wurst later die avond de show zou stelen, gaat het 's middags in Neer ook om de Wurst. Zowel Neerkandia als rksvn presteren erg goed na de winterstop en het duel van vandaag zou moeten aanwijzen wie de beste is.

Op een verschrikkelijk slecht veld werd er warm gelopen. Een kruising tussen een woestijn en steppe, met een mengelmoes van zand, stenen en zelfs glasscherven, vormde de ondergrond waarop gevoetbald moest worden. Al wekenlang is het veld knoake hel. Je kunt spreken van een situatie waar het veld hopeloos is maar ook al tijden ook waterloos. Zoals één van onze veteranen terecht vermelde ...... "Zo'n slegt veld, velt neet good te proate"!

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat we ons vandaag niet zo gemakkelijk gewonnen zouden geven. De eerste kansjes waren dan ook voor ons, maar Neerkandia deelde regelmatig speldenprikken uit. De rechtsbuiten van de ploeg uit Neerkant, mag gerust als een goede voetballer worden omschreven. Hij was het die zich zelf vrij speelde en de bal over het doel joeg. Maurice speelde overigens een uitstekende wedstrijd tegen deze speler. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd door ons de 1-0 gescoord. Het was John T die de bal voor doel gaf. De bal zeilde over iedereen heen en kon door Roger nog worden binnen gehouden en worden terug gelegd op Danny. Deze kon vanuit de 16 binnenschieten en de 1-0 was een feit. Een licht veldoverwicht vanuit RKSVN zijde resulteerde vlak daarna in de volgende kans. Het was Joost die vanuit rechts op kon rukken richting keeper van Neerkandia. Daar waar hij in dit geval zelf had moeten afronden,  zocht hij nu Maurice V, die afgeschermd werd door een verdediger van Neerkandia. Een goede mogelijk werd zo te niet gedaan om de score uit te breiden naar 2-0. Ook een afstandsschot van Rob en een leep balletje van Maurice hadden ervoor kunnen zorgen dat we met een hoger stand in ons voordeel de kleedkamer hadden kunnen bezoeken.

Met 1-0 werd er de rust in gegaan. Roger was vanwege een blessure al voor de rust gewisseld met Jos. Maurice J en Herman werden in de rust gewisseld voor Koen en Gerard. Stefan werd gewisseld met Jeffrey. Nu ben ik ongetwijfeld nog een aantal mensen vergeten die ook gewisseld zijn, maar laten we het erop houden dat het opstuivende zand ervoor zorgde dat we niet alles meer even helder zagen.

Helaas voor Koen was zijn invalbeurt maar van korte duur. Een blessure was de reden dat hij alweer snel het veld moest verlaten. Wat ook snel gebeurde was de gelijkmaker van Neerkandia. Een mooie actie van de rechterspits, zorgde voor de gelijkmaker. In de 2e helft zag je langzaam maar zeker het nivo terugzakken van onze eigen ploeg. Er zat weinig lijn in ons spel en de bal werd snel ingeleverd bij de tegenpartij. De groen witte uit Neerkant werden sterker en voelde dat er meer in zat dan in een gelijkspel. De verdiende 1-2 werd kwam op een mooie manier tot stand. Met een mooie lob over Jeffrey verdwijnen de bal in het doel. Diezelfde Jeffrey hield ons vlak daarna nog in de wedstrijd door in een 1 tegen 1 situatie de bal met zijn voet uit het doel te houden. Niks wees erop dat we nog in staat waren om de 2-2 tot stand te brengen.

Daar waar ABBA jaren geleden het songfestival won met het liedje Waterloo, vonden wij diezelfde dag ook onze Waterloo. Een pijnlijke nederlaag die onverdiend was op basis van de eerste helft, maar zeker verdiend op basis van de 2e helft. Onze tegenstander maakte dankbaar gebruik van de condities van het veld en strooide ons zand in de ogen. Helaas waren wij op de dag van onze Waterloo waterloos en niet meer in staat het tij te keren. Een mooie avond volgde nog tijdens het feest met Beck en Bauer, waar overigens de zand ruimschoots werd weggespoeld onder het genot van un lekkere plastic baeker beer.

Opstelling: Stefan (Jeffrey), Theo (Gerard) Rob, Niels, Maurice J (Koen/Theo) Roger (Jos), Herman (Erik), John T, Danny, Joost, Maurice V