RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wat ’n voute!

Geplaatst op: 25-03-2019 - 802 keer gelezen

As ik net so feel voute maak in dit ferslach maak as die spelers op ut velt dan is dit niet te leze bijna.

Zo was het bij tijd wijlen ook niet te zien dat er een voetbalwedstrijd aan de gang was op veld 3. Zo grijs als het weer is het spel van de Neerse veteranen. Lang lijkt het er op dat we hiervoor afgestraft worden maar de tegenstander helpt ons een handje mee.


Bas en Ruud komen met deze opstelling: Dave op doel, achterin Marcel, Rob, Stefan N., Jan. De middenlinie wordt gevormd door Henk, Niels en Thei, voor: Danny, Patrick en Joost.
Reserves: Ruud, Maurice, Stefan en John. De bijna herstelde Erik hanteert de vlag vandaag.
Scheidsrechter Jan, die geen gemakkelijke wedstrijd krijgt zorgt dat alles goed verloopt vandaag.

Vanaf het begin lijkt het of we voor het eerst samenspelen. Aan invaller Stefan kan dit niet liggen want die speelde al vaker mee. Weinig ballen komen aan en een maal in bezit worden duels gemakkelijk verloren, ballen springen te ver van de voet, passes zijn onzuiver, achter de man enz. Merefeldia is de pijnlijke nederlaag in Nederweert niet vergeten en heeft zeker aanvallende bedoelingen die vanuit een solide verdedigingsblok opgezet worden. Zo zijn ze als eerste aan de beurt om een bal van afstand tussen de palen te mikken. Dave deelt gelukkig niet in de malaise vandaag. Ons gevaar komt vooral na vrije trappen en corners wat enkele hachelijke situaties op levert. De snelle uitvallen van Merefeldia zijn effectiever en in 15e minuut zijn we al bij het hoogtepunt van de wedstrijd: Een aanval over links wordt via de midden naar rechts verplaatst waar een mooie voorzet volgt richting de opkomende middenvelder die prachtig met een “vallende” kopbal binnenkopt. 0-1. Niet goed voor het zelfvertrouwen is dat we daarna nog meer fouten maken, bijna alles gaat mis en bij sommigen gewoon alles. Danny spant de kroon vandaag maar er staat wel veel druk op hem vandaag vanwege speciaal voor hem aanwezige supportersschare. Eén goede balaanname en een afstandsschot zonder overtuiging zien we nog wel maar voor de rest balverlies en veel ruzie met de bal en struikelpartijen. Ook een zo’n poging door Stefan. Helaas kan hij daar mee niet compenseren wat er allemaal fout gaat. Merefeldia is net voor rust dicht bij de 0-2 maar dan ervaren we de mazzel van de koploper. Vanuit een corner volgt in de 16 een scrimmage waarbij Rob de bal half raakt maar wel richting doel krijgt. Niels staat in principe in de weg maar verandert met de hak de bal van richting zodat alle tegenstanders kansloos zijn. Een echt gelukje en tactisch gunstig, zo net voor rust staat het nu 1-1 en dat geeft hoop voor de tweede helft. Het geluk lacht ons nog meer toe als ook Patrick het nog een keer probeert en de keeper, die wel nog goed duikt, door een polletje wordt verrast. 2-1.  Pffffffffffff.

Na rust zien we Rob, Thei en Marcel niet meer terug en mogen John, Maurice en Ruud hun best gaan doen. Maurice beloont dat al in de 5e minuut met een prima schot. We zijn inmiddels de partij met het initiatief maar er wordt fel verdedigd. Jan moet scherp blijven bij enkele niet-veteranen duels. Na een klein kwartier leidt zo’n actie tot een penalty als Maurice binnen de 16 het slachtoffer is. Joost gaat de penalty nemen en doet dit feilloos. 3-1. Dit is het sein voor Merefeldia  om nog eens aan te zetten maar Dave voorkomt dat ze aansluiting vinden. Even later wordt de wedstrijd definitief bezegeld als Niels de doelman wat ver voor zijn kist ziet staan. De perfecte boogbal is onhoudbaar zo. Het laatste kwartier zien vooral nog Danny in gevecht met zich zelf en een hele grote kans missend. Dat kan het vandaag nog wel hebben. Niels lukt het niet om ook nog de 5-1 te maken en met een hattrick de wedstrijd af te sluiten.

Danny’s dag krijgt toch nog een lichtpuntje: hij wint het dobbelen na afloop!