RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wat moesten we zonder Brynja?

Geplaatst op: 05-11-2019 - 1285 keer gelezen

Door: Eva Custers

Een nieuwe zondagochtend met de dames 1. Na de winst vorige week tegen Hegelsom, zullen we ons vandaag weer opnieuw moeten bewijzen, en dit keer wel in een derby; tegen Kessel 1. Voor dit verslag bestaan geen aantekeningen, dus we proberen het kort te houden met slechts wat herinneringen aan deze zondag.

Voordat we arriveren op het voetbalveld van Kessel, maken we een stop bij Janine. Die was ’s ochtends al vroeg uit de veren en heeft een heel ontbijt voor ons klaargezet, met hulp van haar ouders (onze meest trouwe supporters!). Terwijl de dames aan het ontbijt zitten, duiken Tjeu en Sepp de woonkamer in om daar een tactiek te gaan bespreken. Er gaan geruchten dat Kessel nieuwe spelers heeft en na die 2-2 van de vorige keer zijn we dit keer gebrand om te winnen.

Dat zijn we eigenlijk sowieso, want we moeten onze koppositie verdedigen.

Nadat de opstelling bekend is gemaakt bij Janine aan de keukentafel, vertrekken we naar het voetbalveld. Daar hebben zich al wat supporters verzameld, want deze derby staat erom bekend uit te monden in een gezellige afterparty. Maar, eerst staat ons iets te doen; die 3 punten binnen slepen.

De wedstrijd begint moeizaam. Kessel zet er meteen druk op en ze zijn snel. Er ontstaat een eerste kans voor Senna, maar helaas van te ver af.

We spelen vandaag in een 4-4-2 opstelling, wat voor ons allemaal even wennen is. Iedereen is zoekend naar de positie maar we laten Kessel ook teveel spel maken. Vooral in de laatste 10 minuten van de eerste helft is Brynja veel aan zet. Een paar goede reddingen zorgen ervoor dat we de 0 houden. Inmiddels is de tribune goed gevuld, maar de eerste 45 minuten moeten we het publiek teleurstellen; er vallen geen doelpunten. Het valt op dat één supporter niet aanwezig is vandaag; ons nieuwe staflid (want hij houdt de tijd bij) Onno. Niet afmelden bij de trainert betekent een boete van 50 euries, met een bonus van 10 euro als je de RKSVN Dames inwisselt voor VVV?! Maar goed, met een 0-0 tussenstand gaan we de kleedkamers in. Tjeu en Sepp besluiten de opstelling na de rust zo even te laten staan.

De tweede helft is spannend. Heel spannend. Aan allebei de kanten wordt er op de lat geschoten en er worden kansen gemist vanuit beide kanten. Langs de lijn is er veel stress onder leiding van Renee T.

Dan is daar zoals altijd weer onze veel te agressieve Lana, die na 5 minuten speeltijd het veld af wordt gestuurd met een gele kaart. Lana met een gele kaart?! Het moet niet veel gekker worden hier in Kessel…

Brynja maakt veel reddingen en Suus is fel achterin. Janou zit kort op de spits en Marissa wordt boos op de tegenstander.

In de laatste minuut krijgen we nog een vrije trap in de buurt van het Kesselse 16 meter gebied, Sepp besluit Demi erin te zetten om de vrije trap te nemen maar helaas mondt dit niet uit in een doelpunt. Dan is daar het fluitsignaal en moeten we het doen met een 0-0 eindstand. Eigenlijk had dit verslag kunnen bestaan uit één zin: Brynja was onze held. Zonder al die reddingen hadden we nooit de nul gehouden en waren we met 0 punten vertrokken uit Kessel.

Na de wedstrijd waren er nog een paar opmerkelijke puntjes die een nadere uitleg verdienen (die jullie verslaggever helaas nog niet heeft kunnen bemachtigen); naar horen zeggen zijn Sepp de trainert en d’n Deems lid geworden van de Vrienden van Kessel…