RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Wandelweer, goudvinken en pannekook

Geplaatst op: 16-04-2018 - 616 keer gelezen

Pierre staat er vandaag alleen voor en heeft zich buiten het rumoerige kleedlokaal teruggetrokken om zich rustig over de opstelling te kunnen buigen. De volgende spelers starten:

Dave, Marcel, Rob, Ruud, Wim, Joost, Jos, John, Maurice, Rich en Danny. Res. Erik. Het is prachtig weer vandaag en er is een goede opkomst van de, al of niet gedwongen,  niet-actievelingen. Merefeldia komt als eerste uit de catacomben en pakt de warming up serieus op. Neer komt pas 10 minuten voor aanvang opdraven als de outfit eindelijk is gearriveerd en aangetrokken. Vergeten! Kan gebeuren, zeker als je dure fokgoudvink je net is ontsnapt!

De eerste kansen zijn voor ons maar we staan niet echt op scherp en Merefeldia kan ook haar kans niet omzetten in een doelpunt door goed ingrijpen van Marcel. Na ook zijn derde mogelijkheid niet benut te hebben, lukt het Maurice de vierde keer wel nadat Jos hem vanaf rechts heeft bedient. De ban is gebroken en dat zou tot verdere daden moeten leiden, zou je zeggen. Wat we vanaf de zijkant te zien krijgen heeft echter veel weg van een promotiedemonstratie wandelvoetbal waarvoor we van alle kanten aangezet worden om dit ook in Neer te introduceren. Alleen het koppeltje Joost en tegenstander laten de hele wedstrijd een strijd zien die dit ontstijgt. Dit duel eindigt overigens onbeslist. Na wat onduidelijk gedoe op het middenveld weet Jos Danny te bereiken die slim naar binnen kapt en de keeper verrast. 2-0. Dan gaat een zeer curieus geval voor de 3-0 zorgen. Danny kan de keeper niet passeren en wordt naar buiten gedwongen, hij valt als de keeper hem gestrekt de bal van de voeten tikt. “Penalty” vindt Pascal maar verder niemand die dit met hem deelt. Zo ook Rich die de keeper een royale kans geeft door de hem te tippen dat ie de bal in zijn handen krijgt. Deze vertrouwt het niet en kies voor de een hoek. Rich houdt woord en schiet zacht door de midden in en het staat per ongeluk op 3-0! Voor rust zijn er nog enkele kansjes maar Maurice lukt verder niets meer.

Na rust komt Erik voor Marcel de achterhoede versterken. Rich blijft nog in het veld, het lijkt erop dat hij met zijn contracteinde in zicht, helemaal tot op de hôndj wordt uitgebuit. Maar wel weer gescoord! Pascal kan bij een hachelijke situatie voor ons doel de situatie niet direct duiden maar na beraad met zijn assistent en het raadplegen van de videobeelden beslist hij voor een hoekschop. De tegenstander profiteert hier bijna van als de paal redding brengt. Wim krijgt een rustpauze en hierna kennen de Nederwierter hun beste periode. John redt met zijn borst vanaf de doellijn en ook de paal komt ons weer eens te hulp. Een al of niet hands betekent weer een moeilijk moment voor Pascal die de woede van de tegenstander bezweert door ze een hoekschop af te schepen. Een treffer hebben ze nu wel verdiend. Dat heeft John ook maar zijn prachtig schot ketst ook op de paal! Rich verlaat moegestreden het veld waar direct een Dextro moet worden gezet, Wim zorgt dat er verder niets meer aanbrand in onze verdediging. Iedereen lijkt vrede te hebben met de stand maar daar denken onze voorhoede spelers anders over. Maurice, zoals gezegd, lukt het niet maar Danny weet nog wel een keer de keeper te verslaan.  4-0.  Als Joost eens los van zijn maatje door weet te breken, lijkt het ook nog 5-0 te worden maar eenmaal de keeper omspeelt, geeft hij ze nog een herkansing. Zijn protesten en roep om een penalty worden niet aangehoord. Zijn maatje zegt het treffend: “Jee mot deen bal d’r gewoe-en in stampe, ……..… pannekook!”

In de kantine is alles vergeten. Enkele achterstallige verjaardagen worden nog ingehaald en het dobbelen kent een lange strijd die door Ruud B. wordt gewonnen. Proost!