RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Voorbereiding RKSVN 4

Geplaatst op: 15-09-2020 - 783 keer gelezen

Door: Ton Scheres 

Waar andere seizoenen de periode rond de kermis in het teken stond van zoveel mogelijk mensen vragen of ze alsjeblieft eens een keer een potje mee willen voetballen bij het 4e -ongeacht of ze over enige vorm van talent of conditie beschikken of überhaupt weten of een bal rond of vierkant is -, stond deze periode dit jaar volledig in het teken van het zowel fysiek als mentaal optimaal prepareren van de mannen van RKSVN 4. Coach Rick Luijten heeft samen met zijn trouwe linker- en rechterhand Rutger van Knippenberg de coronaperiode optimaal benut om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen waar hij zeer tevreden op terugkijkt: ‘We hubbe unne uniek sterrenensemble mit unne mix van snelheid, kracht en tactisch vernuft mit doeadelijke aafmakers, betrouwbare verdedigers, geslaepe middevelders en unne panter inne goal. En een tactisch meisterbrein in de dug-out’ klonk uit de mond van de tevreden oefenmeester die staat te popelen om aan het seizoen te beginnen.

Er is zowaar een vaste trainingsavond vastgesteld die -voor zo lang het weer goed blijft- steevast bezocht wordt door een groot aantal mensen. Zelfs Janssen en Janssen van het 5e, de jongens van Haele van het 6e en nog een paar mensen die van de vrouw, vriendin of moeder op woensdagavond niet thuis mogen zijn doen mee.

Verder zijn er met wisselend resultaat oefenwedstrijden gespeeld tegen het 3e en tegen Roggel 5. Het 3e was zo bang voor ons dat ze vroegen of -twee van onze sterspelers- Loek Kivits en coach Rick Luijten bij hun konden meedoen. Zonder morren hebben de jongens hier dan ook uitgeholpen, ondanks dat ze liever de eigen tenues wouden verdedigen. In de wedstrijd liep het verder als een trein -of dat nu te maken had met de jongens die bij de tegenstander of niet zullen we in het midden laten-. De verdediging was oppermachtig, het middenveld verdeelde en heerste en de aanval was dodelijk. Omdat Loek Theelen de tegenstander niet geheel wou afslachten gunde hij hun ook wat en na doelpunten van Daan Metsemakers (2), Nino Sarkol (!), Jordy Adams en Ronald Derikx werd de eindstand op 5-2 bepaald. Het 3e liet in de 3e helft wel van zich horen met een goede (dobbel) actie, maar de bijbehorende frikandellen eetwedstrijd werd glansrijk door het 4e gewonnen.

Een week later was het tijd om Roggel 5 aan de zegekar te binden. Kersvers aanvoerder Mark Bex was vanwege de dobbelacties van vorige week zelfs speciaal met de fiets gekomen. Ook gelegenheids-dj Rutger (ook te boeken voor feesten en partijen) had weer een geweldige warming-up remix aangezwengeld. Helaas liep het in de wedstrijd niet zo lekker. Veel simpele passes kwamen niet aan en Roggel kwam dan ook op voorsprong. Captain Mark vond dat het zo niet verder kon en besloot om een vallende bal geweldig uit de lucht te nemen om zo de gelijkmaker te scoren. Helaas bleven de foutjes (iedereen had gisteren gedronken of mistte Loek Theelen) en konden we geen vuist maken tegen de stugge Roggelsen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 na doelpunten van Huub Bultrug en Jos van der Oorlel wat ook wel een terechte uitslag was. RKSVN 4 stond weer met 22 voeten op de grond en kon zich optimaal gaan prepareren op de eerste competitiewedstrijd tegen het gevreesde Boekoel 2. Deze week nog een keer lekker trainen, en dan gaat het echte werk beginnen.

P.S. vergeet niet RKSVN 4 aan te vinken in de RKSVN-app zodat je een pushbericht krijgt als wij meer van dit soort kostelijke verslagen plaatsen.