RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Volgende keer beter…

Geplaatst op: 12-11-2019 - 1195 keer gelezen

Door: Eva Custers

Terwijl ons mooie Neerse dorpje op zondagochtend rustig aan het ontwaken is, staan de Neerse dames om 09.00 al klaar in de kantine om weer een potje te gaan voetballen. Niet álle Neerse dames, Roos blijft nog wat langer in bed liggen en komt te laat.. De boetepot wordt weer goed gespekt op deze zondagochtend.

Vandaag staat de wedstrijd tegen FC Venlo 2 op het programma. Een tegenstander waar we niets van weten, en ook uit de uitslagen kunnen we niet opmaken hoe ze precies voetballen. We zijn maar met 13 speelsters. En dan te bedenken dat we dit seizoen begonnen zijn met 24 speelsters…

Maar goed, we moeten bij de wedstrijd blijven dus we verzamelen ons na een warming-up voor de aftrap. Na een slap begin komen we snel op 0-1 achterstand. Na een goede individuele actie van Demi, die rustig blijft en beheerst de bal binnen schiet komen we terug op 1-1.

Meteen wordt het weer 1-2 na een snelle tegenaanval die niet onschadelijk kan worden gemaakt door onze verdedigers. Langzaam worden we weer wat sterker en krijgen we opnieuw een kansje via Demi. Helaas weet de keepster van FC Venlo de bal eruit te halen. Snel hierna geeft Eva voor op Senna, maar ook deze bal redt het niet dot in de goal. We krijgen een vrije trap tegen en deze vliegt over het hoofd van Brynja het doel in: 1-3.

Dit mogen we echt niet laten gebeuren. Nu moeten wij toch aan zet zijn? Weer een kans, na een schot van Demi probeert Senna dit nog tot doelpunt te promoveren met een kopbal maar deze gaat naast.

Na de rust beginnen we sterk aan de tweede helft met direct een kans voor de doorschuivende Suus. Janou zet het strak neer achterin, zodat Suus kan doorschuiven naar het middenveld en Marissa vrij spel krijgt. Dat levert ook meteen een kans op voor haar, na goed doorzetten van Senna en Suus op de rechterkant. Eva komt net niet vrij voor de keeper dus helaas gaat de kans verloren. Na een scrimmage voor de goal gaat de bal er nog niet in voor ons. Het geluk zit ons echt niet mee; is dit een teken?! Misschien te goed begonnen aan deze competitie en dus te makkelijk gedacht?

De tweede helft kabbelt voort en we spelen meer op de helft van Venlo, maar echte kansen worden er niet gecreëerd. Door onze nieuwe tactiek komt Venlo er af en toe dreigend uit, maar gelukkig hebben we Brynja die goed uitkomt. Helaas weten we er niet meer van te maken en blijft het bij deze 1-3. Onze koppositie moet daardoor plaats maken voor een gedeelde derde plek. Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen koploper Arcen op het programma, een club die nog geen wedstrijd verloren heeft en een doelpuntensaldo heeft van maar liefst 25 (wij 8). Dat kan nog eens knap lastig gaan worden daar in Arcen, maar we zetten ons beste beentje voor. Het is nog niet verloren…