RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Voetbal met kunst(gras)

Geplaatst op: 23-10-2023 - 610 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag gaan we op bezoek bij een tegenstander die ons de laatste jaren steeds de baas is op het voetbalveld. IVO uit velden is onze gastheer. John T. heeft de gelederen aangevuld met spelers met een roemrijk verleden: Bart Wulms, Ruud Emonts en Ramon Berben. Kunnen we samen met hen de negatieve reeks beëindigen en de (denkbeeldige) punten mee naar huis nemen?

Leiders Ruud en Fred sturen de volgende mannen het veld in:

Verdediging: Dave, Ruud B., Bart, Thijs, John T.
Middenveld: Fer, Jos, Ruud E.
Aanval: Maurice G., Patrick en Ramon
Assistent scheids: Fons

We worden naar het kunstgrasveld geleid en we maken ons, als veteranen, al zorgen voor de volgende dag over de toestand van onze spieren, pezen en botten. Maar eerlijk is eerlijk: het veld ligt er prima bij. We moeten alleen even wennen aan de afremsnelheid van de bal. Zeker i.c.m. de straffe wind die dwars over het veld waait. Ook moeten we ons even instellen op de 4-4-2 van onze tegenstander, waardoor zij een paar speldenprikken kunnen uitdelen. Maar dit duurt niet lang en we zijn in de 1e helft heer en meester. Er wordt hoog druk gezet en zelfs de balvaardige mannen van Velden komen niet in hun spel. De ene na de andere vloeiende aanval rolt uit onze koker. Helaas laat onze afronding nog behoorlijk te wensen over. Menig schot gaat te gehaast over, en zelfs als de keeper al is uitgespeeld wordt door een niet nader te benoemen gastspeler, toch nog de enige speler op de doellijn geraakt. En ook hier gaat die oude voetbalwet op: IVO krijgt bij een spaarzame aanval een hoekschop en daar weten ze met hun luchtmacht wel raad mee. Jos kan in eerste instantie op de lijn redding brengen, maar op de rebound moeten hij en Dave het antwoord toch schuldig blijven. 1-0 (26e). Deze pijnlijke waarschuwing is aan dovemans oren gericht, want 1 minuut later ligt de bal alweer bij ons in het net. 2-0. Gelukkig heeft Neer dit keer een passend antwoord in de vorm van onze linksbuiten Fer, die eerst zijn directe tegenstander passeert om vervolgens een scherpe bal voorlangs te geven. Een verdediger van Velden helpt ons door deze bal van richting te veranderen en het staat 2-1. We voeren de druk nog meer op en dit keer vergeten we niet om onszelf te belonen. Via een meesterlijke aanval over meerdere schijven, waarin de bal vaak in één tijd wordt gespeeld, belandt deze bal uiteindelijk bij de listig inlopende Maurice G. en zijn nieuwe voetbalschoenen (van die zwarte met 3 strepen op de zijkant, zoals vroeger). Oud en vertrouwd zullen we maar zeggen en daarmee 2-2. Dit is ook de ruststand.

Thijs neemt letterlijk het stokje over van Fons, en Rob en Naard komen binnen de lijnen i.p.v. Patrick en Maurice. Ook IVO komt met een aantal andere spelers, en blijkbaar een ander strijdplan, uit het kleedlokaal. Dat strijdplan moet toch nog even wachten, want daarin is geen rekening gehouden met de snelheid van Naard. In een tijdsbestek van een aantal minuten weet hij eerst Ramon en daarna Jos in scoringspositie te brengen, nadat hij de rood-zwarte achterhoede zijn hielen heeft laten zien. En deze buitenkansjes worden gretig benut. 2-3 en 2-4. Vanaf nu is het gedaan met ons overwicht en neemt onze tegenstander de regie in handen. Wij zakken wat meer in en weten dat er nu meer ruimte gaat komen voor onze gevaarlijke counters. Uit een van deze counters raakt Ramon nog de paal. Ook IVO weet nog een aantal kansen te creëren. Een kopbal van dichtbij kan Dave ternauwernood met zijn voet redden. Maar weer is een hoekschop ons te machtig. De langste man van Velden kopt met een goed getimede sprong de bal binnen en het staat 3-4 (66e). Nu is het weer onze beurt en op een of andere manier krijgen we het voor elkaar om 3x voor open doel te missen. Gelukkig maakt Naard 2 minuten later wel een einde aan alle onzekerheid, mocht die er nog zijn, met een bekeken schot binnenkantje paal. 3-5.
Daarna maakt de goed leidende scheids een einde aan deze mooie wedstrijd.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen RKMSV uit Meijel