RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Vieze counterploeg duikt in Nederweert op

Geplaatst op: 24-09-2018 - 778 keer gelezen

Door: Dave Nellen

We schrijven zaterdag 22 september in het jaar 2018 AD. De veteranen van Merefeldia staan klaar voor de aftrap. Zij verwachten een goede, dominante voetbalploeg als tegenstander tegen te komen.
Deze voetbalploeg start met de volgende mensen:
Dave, Marcel, Rob, Erik, Ruud, Fons, Roger, John, Thei, Patrick en Maurice.
De bank wordt warm gehouden door Niels, Henk en Stefan, terwijl de 4e wissel Danny de vlag hanteert.

De scheids fluit voor het begin en Merefeldia blijkt de hele tijd de bal te hebben. “Is dit die gevreesde tegenstander? Dat valt toch wel erg tegen.“ lijken ze te denken, terwijl de ene na de andere aanval richting doel van genoemde tegenstander rolt. Toch zijn de aanvallen van Merefeldia niet echt gevaarlijk op een enkele speldenprik na. De verdediging van deze vreemde tegenstander staat als een huis, de middenvelders ondersteunen daar waar nodig en de voorhoede, daar hebben we het nog even niet over. Die lijken toch niet mee te doen in deze wedstrijd. Wat zeg je? BAM. 0-1 in de 8e minuut. Merefeldia krabt zich achter de oren. 0-1 ? Jazeker.  Een moment van onachtzaamheid, onderschepping, en Patrick krijgt de bal. Maurice voelt hem al aan en begint richting doel van Merefeldia te sprinten. Patrick wacht nog even en plaatst dan de bal op de nanometer in de loop van Maurice. Deze koele kikker heeft het vizier op de verre hoek gericht en feilloos gaat de bal daar in het netje. “Dit kan toch niet? We doen alsof er niets is gebeurd en beginnen gewoon overnieuw” is de gedachte van Nederweertse kant. En zo geschiedde. Alleen duurt het nu maar 6 minuten. Merefeldia heeft de hele tijd de bal. BAM. 0-2 14e minuut. Dit keer speelt Maurice na een onderschepping op Patrick, deze omspeelt op eenvoudige wijze zijn tegenstander en ziet dezelfde verre hoek en daar gaat wederom de bal in het netje. RKSVN, want dat is uiteraard die vreemde tegenstander, haalt ongeschonden de rust. Nee, dat is niet helemaal waar. Roger moet zich na ongeveer 10 minuten laten wisselen vanwege een verrekking en Niels komt in zijn plaats. Neer heeft zelfs nog een kans om de wond helemaal open te rijten, maar dit blijft Merefeldia bespaard.

In de rust wordt gewisseld: Stefan, Danny en Henk komen in het veld.
Fons en Marcel, die zich al helemaal leeg hebben gerend,  gaan zich douchen. Dave neemt de vlag over van Danny.

Onder de rust wordt er op gewezen dat Merefeldia alles zal doen om snel de aansluitingstreffer te maken, maar deze aanvalsdrang duur nu niet zo heel lang. Stefan moet nog een enkele keer handelend optreden, maar de krachten lijken bij onze tegenstander langzaamaan weg te vloeien. Helaas voor onze tegenstander geeft Patrick daar niets om en geeft hij buitenkantje rechts alweer een sublieme pass richting Maurice. De keeper meent in eerste instantie de bal te kunnen onderscheppen, maar bedenkt zicht tijdens zijn actie en glijdt uit als hij weer terug wil naar zijn doel. Maurice pakt dit cadeautje eenvoudig uit en het is 0-3 in de 10e minuut van de 2e helft. En net als het weer blijkt Neer over een plotseling veranderend karakter te beschikken. Neer heeft steeds meer balbezit en gaat via de flanken aanvallen. Een van deze voorzetten wordt door een verdediger van Merefeldia in het eigen doel gelopen. 25e minuut en 0-4. Patrick wisselt na een perfecte wedstrijd nog voor Dave en ziet hoe Niels in de 28e minuut de overmacht, die Neer dan ondertussen toch wel heeft, omzet in een doelpunt. 0-5.
Daarna fluit de scheids voor het laatst in deze sportieve wedstrijd.

Complimenten over de gespeelde wedstrijd voor en door het hele RKSVN-team worden door het hele RKSVN-team hartelijk in ontvangst genomen en we gaan, na een schaal met hapjes van onze onfortuinlijke tegenstander te hebben verorberd, richting Manuslust Biej Mieke onder het genot van een drankje en nog wat hapjes, nog even napraten. Volgende week komt Panningen naar ’t Ligteveld. Eens kijken of Neer dan weer uit dit meesterlijke vaatje kan tappen.