RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Video: RKSVN speelt weer gelijk

Geplaatst op: 09-03-2015 - 654 keer gelezen

RKSVN 1 heeft vanmiddag zijn 5de gelijkspel in de vierde klasse E behaald. In een treffen met VV Swalmen stond na 90 minuten een stand van 2-2 op het bord. Dat zullen de meeste toeschouwers na de 0-2 achterstand niet meer hebben verwacht.

De eerste helft was het spel van de Neerse ploeg namelijk zwaar onder de maat. Er was te weinig combinatiespel, bijna geen dreiging voorin en achterin werden fouten gemaakt. De scheidsrechter, die misschien ook niet zijn beste wedstrijd floot, was het mikpunt van protest. Swalmen profiteerde tot twee keer toe van de malaise. En het goede spel van Swalmen in de eerste helft beloofde zelfs een veel hogere score dan de 0-2 die op het bord stond. Tot echter vlak voor rust de scheidsrechter toch een cadeautje gaf aan de thuisploeg in de vorm van een dubieuze strafschop. Bart Wulms wist deze te benutten en zo ging men de rust in met 1-2.

Wat er zich in de rust in de kleedkamers van RKSVN heeft afgespeeld weten we niet, maar trainer Arno Coenen zal zijn team zeker hebben toegesproken dat er een tandje bij moest. RKSVN kwam in ieder geval als herboren die kleedkamers uit en leverde eindelijk de strijd die in de eerste helft zo onzichtbaar was. De Oranjemannen zullen zich hebben gerealiseerd dat een nieuw verlies degradatie wel heel dichtbij zou brengen. Hoogstaand was het voetbal zeker ook nog niet, maar enkele individuele acties van met name Rolf Geraets stichtten wel het nodige gevaar. Uit een van die acties wist Noud Heijnen de 2-2 mooi binnen te schieten. Daarna hadden beide ploegen kansen, maar de bal wilde er niet meer in.

Voor Swalmen was het al het 7de gelijkspel in deze competitie. Doordat de ploeg slechts één keer meer wist te winnen dan RKSVN, blijft het verschil tussen de twee teams 5 punten. Neer staat daarmee nog steeds op de degradatiepositie, maar heeft nog een wedstrijd meer tegoed om de achterstand van 4 en 5 punten op de naaste concurrenten (Swalmen, Leeuwen, TSC) in te lopen. Als de ploeg het spel en de wilskracht van de tweede helft van vandaag doorzet naar de komende wedstrijden, is er nog hoop die achterstand helemaal goed te maken.Bron: Neersnieuws.nl