RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen winnen met 5-0 van Ysselsteyn

Geplaatst op: 24-03-2014 - 568 keer gelezen

Fris voorjaarsweer met een laag hangend zonnetje en een veld dat er een stuk beter bij ligt dan twee weken geleden. Geen personele problemen vandaag maar Pierre moet wel zelf de opstelling en de “res” bekend maken. De wedstrijd zelf is nooit echt spannend vanwege de regelmatige uitbouw van de vroege voorsprong.

De
 eerste goede kansen zijn voor Rob H. maar die heeft vandaag z’n dag niet. Doet een beetje denken aan zijn act op de bonte avond, vooral bij die corner. Roger zal het even voor doen en denk verwoestend uit te halen. Het slappe schot brengt de keeper geheel uit zijn doen met als resultaat een flinke flater zodat we erg goedkoop aan de 1-0 komen. Joost is vandaag niet te houden en is duidelijk klaar voor de Venloop. Vanaf links kan hij slechts met een overtreding binnen de zestien worden gestopt. De pingel is voor Ruud die vol zelfvertrouwen de 2-0 aantekent. En Ysselsteyn? Eindelijk wakker counteren ze enkele malen gevaarlijk en een tegentreffer hangt in de lucht. Maar als invaller Jeffrey prima uitkomt en de vrij voor hem verschenen tegenstander niet kan scoren is duidelijk dat we niet verder hoeven te vrezen. Nog even wat protesten bij een al of niet buitenspel geval maar voor de rust veranderd er niets meer in de stand.

Zes wissels. Maurice, Fred, Thei, Ruud en de 2 Robben blijven buiten de lijnen. Ons spel is  beter verzorgd en de overmacht definitief. Joost is naar rechts verhuisd en komt daar nog beter tot zijn recht. Niet vreemd dat hij de 3-0 scoort tevens het o zo belangrijke 11e doelpunt. De keeper maakt nu een betere indruk en redt enkele malen goed maar als Danny bij een van zijn pogingen goed mikt is hij kansloos. De counters van Ysselsteyn zijn er nog wel maar er wordt tijdig ingegrepen. En Jeffrey staat er ook niet voor niets, hij moet nog enkele goede reddingen verrichten. Met de 5-0 is alles duidelijk, al is er (bij sommigen) nog twijfel of de bal wel in het doel was omdat het keiharde schot van Joost uit de kruising weer het veld in springt. Pascal ziet het vanuit de juiste hoek en wijst resoluut naar de stip wijzen. Het  einde van de wedstrijd is een beetje wazig of is  de fluit kapot? Een duidelijke en verdiende overwinning en de “nul” gehoud.            

Na afloop weer een paar drankjes vanwege verjaardagen. Het bijbehorende heildronklied wordt door iedereen (Rich is afwezig) goed meegezongen zelfs door de A-jeugd.

Opstelling: Jeffrey, Maurice, Rob G., Niels, Thei, Roger, Joost, Ruud, Dan, Rob H.
Reserve: Fons, Erik, John T., Gerard, Jan, Herman.
Scheidsrechter: Pascal, assistenten: John T. en Fred