RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen winnen in laatste seconden

Geplaatst op: 22-05-2023 - 401 keer gelezen

Niet Helden is de tegenstander maar Peter heeft een alternatieve blauw-witte ploeg geregeld: Someren. In het verre verleden ook weleens een (pittige) tegenstander. Er is de nodige geluidshinder van de jeugdkampioenen JO-16 die een platte ker geregeld hebben en dat kan niet zonder herrie.

Someren staat als eerste op de grasmat en imponeert met hun warming-up maar we moeten ons zelf niet onderschatten. Leiders Ruud en John hebben immers de keuze uit 13 fitte spelers.

De beginopstelling: Dave, Rens, Thijs, Bart W., Ruud, John, Fer, Ramon, Joost, Naard, Maurice W.

Reserves: Rob en Danny. Scheidsrechter Pascal met assistent Peter.

Verrassend genoeg kunnen we het initiatief nemen en speelt de eerste helft zich op tegenstanders gebied af. Vooral over de rechtervleugel wordt er goed opgebouwd en de achterlijn verschillende keren bereikt. De dadendrang wordt al in de 8e minuut beloond als een voorzet onvoldoende wordt weggewerkt en de keeper nóg twee keer redt maar op de inzet van Naard heeft hij geen antwoord meer. 1-0. Bart kan na een rush alleen de keeper niet passeren en de voorsprong blijft zo minimaal.

Niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de sporadisch aanvallen van Someren tekent hun spel . De eerste kans gaat nog net over maar de tweede bezorgt hun de gelijkmaker. De start van een offensief en de ware aard komt naar buiten. We overleven het wel verder en we krijgen zelfs de voorsprong terug als Ramon met een splijtende pass de sprintende Naard vindt. De keeper denk de bal nog op te rapen maar de punt van de schoen is voldoende voor zijn tweede treffer.

Een flinke aderlating als de hoofdrolspelers van de eerste helft wegens verplichtingen niet meer verschijnen. Niets ten nadele van Rob en Danny maar aanvallend hebben we nu minder power. Dat Someren nu de lakens uit deelt is dan ook niet zo gek. Onze verdediging krijgt het druk en heeft af en toe een overtreding nodig. Dit levert o.a. een vrije trap op een gevaarlijke plaats waarbij Dave redt met meer geluk als wijsheid. En aan de andere kant toch ook een Neers wapenfeit nadat Bart randje 16 is gevloerd. Het muurtje houdt stand tegen zijn zelf genomen trap maar daarna is er een Somerse liefhebber minder voor een volgende keer. De druk wordt ondertussen groter en groter en als we dan nog fouten maken komen de blauwwitten weer op gelijke hoogte. Een streep vanaf 20 meter linksonder in de hoek maakt Dave kansloos.  Nog een kwartier te gaan als we ons enigszins  bekomen. De jongelingen beginnen op te vallen. Fer met zijn rust en inzicht en Rens met uitstekende mandekking en zowaar aanvallende acties. Eerst wordt Joost weggestuurd maar zijn schot wordt gepareerd. Even later probeert Rens het zelf met een bekeken schot dat buiten bereik van de keeper op de lat valt. En zo is de hoop op nog een Neers doelpunt terug. Dat lijkt op naam van Danny te komen maar na de prima voorbereidende actie van Fer en een pirouetje, gaat zijn schot over. Someren wil ook winnen en zet nog eens flink druk wat enkele gevaarlijke corners oplevert. De wedstrijd nadert de laatste minuut met een terecht gelijkspel als eindstand. Pascal laat de laatste aanval nog afmaken en die is voor Neer. Rens bedient Bart op maat die zich met een fraaie kapbeweging  vrijspeelt en onhoudbaar binnenschiet. Een domper voor de sportieve tegenstanders.   

Volgende week  de laatste wedstrijd van dit seizoen en wel uit tegen Eindse Boys.