RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen vinden 5 paaseieren in Meijel

Geplaatst op: 22-04-2014 - 593 keer gelezen

Na intensieve dagen voor de leiding kan toch een representatief elftal aantreden in Meijel. Met de 2-4 thuisnederlaag nog vers in het geheugen staat een gemotiveerd Neer op de grasmat.

We beginnen als volgt: Stefan, Maurice, Fred, Pieter, Gerard, Herman, Ruud, Jan, Patrick, Rich en Danny. Reserves: Erik en Rob H. Assistent-scheidsrechter, Erik en Jan.

Al in de derde minuut vijzelt Danny, terug na blessure, zijn zelfvertrouwen op met een voor hem typisch doelpunt; Korte draai en uithaal met links in de lange hoek waarmee hij de doelman verrast. Van de  0-1 voorsprong hebben niet lang plezier want ook RKMSV speelt vol op de aanval.  Een vrije trap net buiten de zestien wordt feilloos en strak door hun specialist rechtsboven in de kruising geplaatst.  Er volgt een moeilijke fase voor ons en Maurice heeft zijn handen vol aan de veel te snelle tegenspeler die ze met lange ballen in stelling brengen. De 2-1 achterstand is dan ook niet zo vreemd als in tweede instantie Stefan moet buigen voor de scherpe inzet vanaf de achterlijn.  Met de debuterende Pieter in de as werken we aan het herstel en wordt het veld goed en breed benut. Jan krijgt een goede mogelijkheid na een steekpassje door het midden maar vrij voor de keeper mikt hij net langs. Nog voor rust is onze druk dusdanig groot dat de, door een eigen man aangespeelde,  keeper de bal illegaal opraapt. Zo’n vrije trap zo dicht bij doel en één grote muur ervoor zie toch nog regelmatig mis gaan, maar niet als Patrick aanlegt. Minder hard dan verwacht maar wel raak. Met 2-2 mogen we aan de thee.

Fred en Jan wisselen en zien na rust weer een goede start van de oranjehemden, nu met de straffe  wind in de rug. Het is weer Danny (en weer in de 3e minuut) die kan profiteren van het beetje ruimte dat ze hem geven. Er op en erover is nu het motto maar ook RKMSV gaat er voor. Het Meijelse gevaar ligt vooral in de counter maar Maurice heeft een remedie tegen zijn kwelgeest gevonden. Met eendrachtig en fel verdedigen worden ook de  gevaarlijke voorzetten onschadelijk gemaakt. De toeschouwers zien een aantrekkelijke, op en neer gaande wedstrijd met veel strijd en fysieke inzet. We winnen de meeste duels en onze spitsen zijn vandaag echte aanspeelpunten. Fred lost Pieter af, ons spel blijft constant.

Tijd om de genadeklap uit te delen. Bij een kort Meijels offensief slaan we hen met een perfecte counter om de oren: Bal verovert, Erik diep links op Rob die Rich in het centrum aanspeelt en die op zijn beurt geen fout maakt. Alles binnen 10 sec. en het staat 2-4. Stefan moet nog enkele malen in actie komen en de paal redt hem een maal. Zijn collega kan ook zijn vuisten warmen aan enkele goede inzetten maar het is duidelijk wie er gaat winnen. Het toetje is voor Gerard.  Ruud behoudt goed het overzicht in de verdedigingslinie van Meijel, heeft oog voor onze  opstomende linksback en timed perfect het juiste afspeelmoment. Vrij voor de keeper blijft Gerard koel en rond fraai rechtsboven af. Op de 2-5 overwinning valt niets af te dingen en iedereen kijkt terug op een mooie wedstrijd. Nog even nagenieten van de Meijelse gastvrijheid met een hapje en drankje en natuurlijk een lekker paaseitje.