RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen verslaan Vlodrop in eigen huis

Geplaatst op: 13-10-2014 - 538 keer gelezen

De geplande wedstrijd tegen Horn ging niet door en Gerard kon gelukkig een uitwedstrijd tegen Vlodrop regelen . Het is herfst. We vertrekken vanaf een zonnig terras bij Mieke en moeten al tijdens de eerste helft samen met een groot aantal van de supporters schuilen in de dug-out. Met de enigszins geflatteerde overwinning in Neer in het achterhoofd beginnen we de wedstrijd op het knusse sportpark met weer een uitgekiende opstelling van Pierre en Bas. De invloed van de afgemelde  Har is wel te proeven.    

De opstelling : John B ., Maurice, Rob G., Erik, Coen, Roger, Jos, They, Joost, Rich, Fons.
Resssss.: Ruud, Gerard, John T., Herman.
Assistenten-scheidsrechter: Gerard, Fons en Coen.

Zijn wij nu zoveel beter of zij slechter geworden? De krachtverhouding ligt in ieder geval nu duidelijk in ons voordeel. In de eerste helft is er nauwelijks een aanval van de oranje zwarten, wij spelen in Luijten Electro Blue vandaag, te zien. De herstellende Joost durft het vandaag weer aan en zoals vanouds zorgt hij met menige sprint over rechts voor veel gevaar. Vlodrop erkent dit en zet er felle verdediging  met achtervang tegenover maar dat helpt slechts gedeeltelijk. Na wat minder serieuze pogingen is het Jos die met een bekeken afstandsschot rechts onderin  de, toch in die hoek geposteerde,  doelman verrast.  Hij heeft er zin in, meldt zich regelmatig in de zestien en schuwt de luchtgevechten niet.  Dit levert hem even later een fraai kopdoelpunt op uit een corner door Fons (of was het een voorzet van Joost?), het staat in ieder geval 0-2. Er worden nu de nodige kansen gemist maar ook hun keeper redt enkele malen spectaculair. We gaan met een veilige 0-3 rusten als Joost na een solo het overzicht bewaart en Rich een niet te missen bal op een presenteerblaadje aanbiedt. Ja Jan uit Leunen, hij scoort alweer!

Coen, Fons, Roger en Jos krijgen rust en de start na de thee is perfect. De ingevallen Ruud stelt de schare, speciaal voor hem afgereisde supporters, niet teleur en geeft een splijtende pass op Joost die koel afwerkt…………….  Jammer dat die supporters dan nog in de kantine zitten. Het zonnetje is weer terug maar dat heeft geen positieve invloed op ons spel. Te laag tempo en meer balverlies leidt zowaar tot enkele gevaarlijke tegenstoten en nu moet John B. aan de bak. Vooral de elegante redding met buitenkant scheenbeen voorkomt een zekere tegentreffer en ook behoudt hij een keer beter het overzicht dan de twee vrij voor hem opgedoemde tegenstanders die hem uit proberen te spelen. Voor ons zijn er nog kansen, voornamelijk na de “splijtende pass” methode. De beste kans is er zo nog voor Herman die echter niet aan een acceptabele afronding toekomt. In de regelmatig voorkomende drukte binnen hun zestien blijft Vlodrop simpel overeind zodat de teller blijft steken op 0-4.