RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen verslaan Traditionsverein

Geplaatst op: 10-10-2022 - 544 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Omdat Maasgouw de mannen niet bij elkaar krijgt reizen we vandaag de andere kant op. VVV’03 is nu de tegenstander en dat is net aan de Duitse grens. De leukste club van Venlo speelt daar op het mooie in het groene gelegen sportpark Herungerberg, schrijven ze op de website. Niets van gelogen. Ook op hun verleden zijn ze trots. In de kantine treffen we nog de replica aan van de KNVB beker die ze in 1958-1959 wonnen. De winnaars van deze cup zullen we zeker niet op het veld treffen.

In onze eigen archieven vinden nog de uitslag van een eerder treffen: we verloren destijds in Neer met 2-7 en dat was 10 december 2016. Dat gaan we vandaag recht zetten!

 Voor onze leiding was het vandaag ook weer puzzelen en is duidelijk dat het trio erg veel steun heeft aan John.

 Wie kijkt met de juiste bril zet nu eigenlijk de lijnen uit?

 Met twee invallers, Bart W. en Roy D. en nog nakomertje Naard, zijn we met 12 spelers. De opstelling: Dave,     Rens,Rob, Bart, Ruud, Thijs, Tom, Roy, Thei, Patrick en Thei.

 Peter zorgde nog voor opschudding met zijn oproep om voetbalschoenen. Ter geruststelling; ook een grensrechter   heeft die nodig!

 We schatten de tegenstander in en beginnen voorzichtig, al gauw blijkt dat we sterker zijn en het is al in de 5e minuut dat een combinatie met Rob simpel afgewerkt kan worden door Danny. Een vergelijkbare aanval is er een kwartier later te zien maar nu mag Patrick afwerken van Danny. VVV komt pas in de 20e minuut met een eerste   dreigende actie en met meer geluk dan wijsheid wordt het gevaar gekeerd als Dave in de kluts de bal te pakken krijgt. We belonen ons zelf nog twee maal vóór rust na enkele goede combinaties. Beide keren werkt Bart vakkundig af en het staat op een gemakkelijke 0-4. 

Na rust komt Naard in het veld voor Danny en krijgt het advies mee om zich in te houden. Maar ook VVV ’03 heeft gewisseld en komt met nieuwe mid-mid. Nu hebben ze een sterke as, van keeper tot spits en dat gaan we direct merken doordat het gevaarlijker wordt voor het Neerse doel. Dave moet zijn hele kunnen inzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Tussendoor krijgen wij ook nog kansen en Patrick raakt de paal. De 1-4 die al even in de lucht hangt wordt door de invaller gescoord, een treffer waar VVV veel moed uit put. Helaas moet Rob het veld verlaten met een blessure en mag Danny er weer in. Het is inmiddels de 55e minuut en Danny heeft voldoende tijd om de vrijstaande Naard te vinden die de bal zuiver binnen schiet: 1-5. VVV geeft niet op en Dave krijgt het nu erg druk. Eerst krijgt hij nog assistentie van een verdediger die op de lijn redt, de volgende Venlose poging verijdelt hij waarna de rebound net over gaat. In de zelfde minuut nóg een spectaculaire redding. Ze ruiken bloed en mede geholpen door ons steeds slordiger spel dwingen ze een vrije trap net buiten de 16 af. Dit is de basis voor de verdiende 2e treffer, alleen Dave werkt tegen met twee reddingen, de rest van oranje staat erbij en te kijkt er na. De derde inzet is ook voor onze uitblinker te machtig.

Ondertussen zijn wij voorin niet scherp en we zien Roy, Patrick en Danny nog 100% kansen missen.

De eindstand 2:5 op het herfstscoreboard is verdiend maar zeker in de tweede helft kwam de tegenstander nog verrassend uit de bus.

Na de wedstrijd verzekert uw verslaggever zich snel van een retourtje en mist een mooie wedstrijdevaluatie door de tegenstanders. Gelukkig kan bij terugkomst bij café De Hook nog alles nabesproken worden. De wedstrijd én diverse toestanden in de wereld. En wist u dat er bijna een nieuwe vorst Kwiebus oetgerope wordt?

Vraagtekens voor de volgende week zijn er genoeg; Krijgen wij (en de tegenstander) het  elftal bij elkaar? RKMSV zal het uiterste van ons vragen.