RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen sturen RKMSV niet met lege handen naar husj

Geplaatst op: 13-03-2017 - 713 keer gelezen

Na de smadelijke nederlaag tegen EWC en de betreurenswaardige afgelasting tegen Maasgouw wegens te weinig spelers onzerzijds, vandaag een teken dat we er nog zijn.

Een half uur eerder beginnen en je kunt er op tellen dat er een paar te laat zijn. Dit levert voor de leiders nog last-minute beraad op. De op donderdagavond uitgedokterde opstelling moet flink aangepast worden. De gretige Maurice mag de opstelling voorlezen maar wordt nauwelijks wijs uit de doorhalingen en krabbels. Bas verkneukeld zich als Maurice zichzelf als reserve moet afkondigen.

We starten als volgt: Stefan, Gerard, Erik, Niels, Marcel, Herman, John T., Thei, Danny, Ruud van S. en Joost.
Reserve: Maurice V., Rob, Fons, Jos en Henk die scheidsrechter William assisteert.

Met de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd in het achterhoofd zijn we alert maar na de eerste aftastende minuten voelen we dat RKMSV vandaag te pakken is. Het initiatief ligt bij ons en de tegenstanders komen nauwelijks op onze helft. De opbouw verloopt prima van links naar rechts en diep wanneer het kan. Danny zorgt voor de eerste dreiging maar zijn pogingen missen kracht en/of richting. Als over rechts Gerard Herman in positie brengt om een voorzet op maat bij de kleine spits te bezorgen, ontbreekt het geluk ook nog eens. De kopbal, nou ja; de bal veranderd van richting, verdwijnt net langs.

RKMSV toont weinig tot geen aanvallende aspiraties en onze alerte verdediging staat ook niets toe. Tijd om de verdiende voorsprong eens binnen te werken. Echter tot twee keer toe worden de assists vanaf rechts door Herman niet gewaardeerd. Niels schiet te zacht in en Joost knalt over. Nog een hachelijk moment bij ons eigen doel als een bal toch niet achterloopt maar gelukkig loopt dit goed af.

Na rust met invallers voor Gerard, Ruud, Marcel en Herman (vlagt) is het wennen. Fons is niet fit en riskeert het niet vandaag. Nu ruikt Meijel haar kans en komen ze enkele malen gevaarlijk ons strafschop gebied binnen. Stefan moet serieus aan de bak. We zij alweer 10 minuten bezig als we via een snelle counter over links in een 1:1 situatie slechts een corner kunnen afdwingen. Het blijkt uitstel van executie. Danny legt ‘m op “de slieps” bij Maurice voorbij de tweede paal. Zijn doelpoging wordt geblokt maar belandt weer retour in zijn voeten. Hij behoudt goed het overzicht en zoals afgesproken op de reservebank, geeft hij voorstopper Rob de niet te missen kans. 1-0. En dit op een moment dat je eerder van de tegenstander een doelpunt verwacht. En die  maar die even een 100% kans mist. Danny wordt nog vervangen door Herman voor het laatste kwartier en Gerard vlagt de wedstrijd uit. Ondanks wat schermutselingen bij ons eigen doel ligt de 2-0 binnen  handbereik maar het is weer een paar keer nét niet.

De eerste wedstrijd met volledig daglicht zit er op als de weer prima leidende William affluit. Een sportieve wedstrijd met een minimale maar terechte overwinning.

Onze tegenstanders zijn in de kantine in de meerderheid omdat Abraham Rich een feestje houdt. Geheel volgens de verwachtingen van de statistiek is het dobbelen een prooi voor de Meijelnaren en gaan ze niet helemaal met lege handen naar huis.