RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen stroef van start

Geplaatst op: 06-09-2021 - 778 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De laatste wedstrijd dateert alweer van 10 oktober 2020(!), voor de aanscherping van de coronaregels. Vorige week werd er al onderling geoefend 7x7 en dat beloofde veel goeds voor het nieuwe seizoen. Een luxe probleem bij de openingswedstrijd voor John en Fred, Ruud geniet nog van vakantie, want 16 spelers. Volop wisselmogelijkheden dus. Op de valreep waren ze nog actief op de transfermarkt en werd Maurice Graef aangetrokken. Details werden niet bekend gemaakt. Alle ogen waren dan ook gericht op de nieuwe aanwinst maar die wordt nog even op de bank gehouden.

De eerste helft zien we een evenwichtige wedstrijd met veel fouten, misverstanden, te korte ballen enz. Het valt beide partijen duidelijk nog niet mee en het is “werm draan”. De massaal opgekomen supporters hebben veel tijd om eens rustig bij te praten zonder wat te hoeven missen. Bevo is duidelijk het gevaarlijkste en Dave wordt al snel op de proef gesteld. Dan is het de 25e minuut en Maurice G. wordt ingebracht omdat er een dringende omslag nodig is. Hij slaagt er echter niet in zijn droomdebuut te maken bij het eerste balcontact omdat de Bevo-keeper alert reageert. Vervolgens twee uitstekende kansen voor de tegenstander die Dave onschadelijk kan maken maar wel met een uiterste inspanning. Tegen de verhouding in had weer Maurice G. de wedstrijd kunnen openbreken maar net voor rust gaat zijn stiftballetje net over.

Na rust is goaltjesdief Danny erbij en de chemie met kansenmisser Maurice is er al direct als die goed aflegt en Danny de 1-0 kan scoren. Bevo is niet aangeslagen en kan in de 15e minuut na rust iets terug doen na een snelle counter. 1-1. De voorsprong is enkele minuten later toch weer voor Neer als Danny het de keeper en verdedigers erg lastig maakt en als een terriër met de bal uit de scrimmage komt en weer scoort. Maurice G. ontpopt zich steeds meer als hét aanspeelpunt en de man met de assist: Zijn mooie voorzet vanaf links wordt fraai binnen gekopt door Mathijs en gelijk hebben we een kandidaat voor het doelpunt van de maand. Is het met deze 3-1 beslist? Nee, Bevo geeft niet op en krijgt nog goede mogelijkheden. Nu pakken ze echter te veel tijd en verprutsen tot 2x toe zelf de kansen. Pal voor tijd zien we nog een fraai afstandsschot van Maurice V. dat laag binnenslaat achter de Bevo-keeper waardoor de 4-1 eindstand vaststaat.

Dubbele bezetting op verschillende posities zal de concurrentiestrijd aanwakkeren. De leiders zullen al hun ervaring nodig hebben om een geheel de smeden en evenwicht te vinden tussen speeltijd, leeftijdsmix, ieders sterke punten, vorm van de dag enz.  rekening houdend met speelstijl, conditie, en (vaak héél tijdelijke) fitheid. Binnen de lijnen zit er een leeftijdsverschil van zo’n 30(!) jaar. Dat vraag ook van de spelers aanpassings- en inlevingsvermogen in de collega.
Op zich een goede start qua uitslag maar het spel is nog beneden het niveau.

Opstelling bij aanvang: Dave, Marcel W., Rob, Tom, Wim, John, Thijs, Mathijs, Maurice V., Patrick, Fons.
Reserves: Erik, Danny, Maurice G., Ruud, Henk.
Scheidsrechter: Jan Peeters, assistenten: Danny en Fons.