RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen stomen door!

Geplaatst op: 20-11-2017 - 796 keer gelezen

Veel tumult over het verslag (Welk verslag?) van de vorige week, het was de 11e van de 11e . Kleedlokaal-kal is niet altijd voor openbaarheid geschikt. Maar dat Thei  ”Vorstbestendig” is weten we al 25 jaar. Hebben we geen Orakel van de Kookepan voor nodig,  het is een kwestie van tijd.

De tegenstander bereidt zich ondertussen wél  serieus voor en maakt een fitte indruk. Ze zullen inmiddels ook wel weten dat we aan een zeer succesvolle reeks bezig zijn en zullen er alles aan doen om ons pootje te lichten, figuurlijk dan.

Als Pascal even voor vijven de wedstrijd laat beginnen is het al bijna gelijk raak als de spits alleen voor Dave verschijnt die zeer attent uitkomt en slechts met een gewaagde sliding de bal over de zijlijn werkt. We zijn gewaarschuwd!  Onze balbezit leidt tot een goede omschakeling en we krijgen via Fer ook een kans, zijn afstandsschot is echter te onzuiver. Dat van afstand schieten niet verkeerd is op dit gladde veld weet Rob uit te buiten als hij een ideaal opstuitende bal vol met de wreef strak en laag in schiet. De keeper staat wel in de baan van het schot maar is verder machteloos . Het staat 1-0 en dat mag een meevaller genoemd worden in deze fase. Neerkant is niet onder de indruk en er volgen goede aanvallen, vooral hun rechtsbuiten dolt onze verdedigers. Stagiair Dan V. gebruikt enkele malen de noodrem en Pascal begrijpt dat het een van zijn pittigere wedstrijden zal worden. Uit een voorzet wordt gevaarlijk ingekopt en Dave wordt weer bijna gelobt .  De kansen hopen zich op voor Neerkant, ook hier zal een afstandsschot Dave uiteindelijk doen capituleren. Aan de andere kant hebben we ook onze kansjes door een kopbal en een schuiver voorlangs door Jos en een moedige poging van afstand van Marcel. Met een terechte 1-1 wordt de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Marcel, John en even later Rob (blessure) maken plaats voor Thei, Henk en Joost die morgen nog de 7-Heuvelenloop wil winnen. De eerste actie is direct raak en wel voor ons. Danny is attent en kan profiteren van de onoplettendheid achterin. Maar tot ieders verbazing wordt  er gevlagd en keurt Pascal de goal af. Er komt veel commentaar hierop en vooral op de assistent, die van meer ondermijnende acties beschuldigd wordt. De sfeer wordt grimmiger  binnen en buiten de lijnen en Maurice kan met geel 10 min. rusten na een lichte overtreding. Wij pakken weer het initiatief en vanuit een vrije trap kan Danny de slecht reagerende keeper verrassen, 2-1. Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want hoewel de meeste tegenstoten (vooral rechts) langs ons doel verdwijnen, kan een voorzet vanaf de rechter achterlijn bij de tweede paal worden ingeschoten door de geheel vrijstaande spits. Het staat 2-2 en weer  een discussie over vermeend buitenspel . Pascal volgt ook hier het advies van zijn assistent die niet reageerde. Doelpunt!

Gelukkig blijven we geconcentreerd en de met plakband gestutte Danny laat zien wat we van plan zijn: Winnen! Zijn vrije trap spat uiteen tegen de rechterkruising en als even later de keeper zijn venijnige schuiver niet goed verwerkt, is Jos er als de kippen bij om het af te maken.  3-2. Een tegenspeler mag ook eerder stoppen na een foute actie en met tien man wordt het lastig voor de groenwitten. De vandaag weer uitblinkende Danny raakt nog de paal maar de wedstrijd is gestreden.

De 9e overwinning op rij is verdiend maar zwaar bevochten. Goed spel en vechtlust de basis tegen het sterke Neerkandia tegenstander. De volgende keer  zou de uitslag zomaar eens omgedraaid kunnen zijn.

Met de volgende opstelling werd gestart:
Dave, John, Rob en Rick, Marcel, Fer, Jos, Dan V., Danny, Rich, Maurice. Reserves: Thei, Henk en Joost.
Scheidsrechter: Pascal en zijn assistent Peter.

Na afloop een gezellig samen zijn waar we de jarige voorzitter toezingen en er eentje op zijn gezondheid drinken. Een spannende dobbelronde levert pas in de tweede kavelronde een winnaar op: Erik gaat met de prijs aan de haal.

Een paar opvallend afwezigen. Later zal blijken waarom. De voorspellingen van de vorige week zullen uitkomen…..! Onze reserve-aanvoerder gaat voorop in de Neerse vastelaovend!

Thei….  proficiat!