RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen sluiten seizoen af met winst en slechtste 3e helft

Geplaatst op: 15-06-2014 - 470 keer gelezen

Het tegenbezoek aan de Maastrichtse collega’s liep als een rode draad door het seizoen. Een commissie boog zich over een waardig seizoeneinde met een bezoekje aan de binnenstad van onze hoofdstad. Zelfs een bus was al bijna geregeld. Helaas, de nodige concurrentie van andere festiviteiten zorgde voor de slechtste derde helft van dit seizoen en het was nog volop licht toen Fred en ik (als laatste!) bij Mieke vertrokken.

Over de eerste en tweede helft kunnen we positiever zijn. We zijn duidelijk de sterkere ploeg in het groene dal van de Jeker. Zelfs onder de wedstrijd wordt er nog genoten van de mooie (langsfietsende) natuur. Wel even wennen: kunstgras en geen slidings! En ook de rol van de assistent scheidsrechter is weggesaneerd. Maar dat laat Pascal niet gebeuren en eist deze op. Helaas zijn er geen vlaggen maar dat weerhoudt hem niet enkele malen goed in te grijpen bij buitenspel.

De bal wordt goed rond gespeeld en op de half-posities komt zo veel ruimte voor Roger, Thei en de inschuivende Rob. Hun strafschopgebied wordt beter bewaakt en daar stranden bijna alle aanvallen dan ook. We houden vast aan ons spel en na goed breed leggen kan Rob dan eindelijk de openingstreffer aantekenen. Na de successen met Hebes van de afgelopen weken weer een hoogtepunt voor hem. Bij een van onze volgende pogingen leidt balverlies in het Maastrichts strafschopgebied tot een snelle counter over links waaruit de voorzet onhoudbaar voor parttime gelegenheidskeeper Rich wordt binnen geschoten. 1-1 In plaats van 0-2. Gerard en Fred hebben vandaag een deeltijd backplaats en wisselen na ieder sprintje.

Na rust mag Herman eruit en Fons speelt dan linksbuiten. Maurice J. neemt de keepersrol van Rich over die naar zijn vertrouwde spitspositie verhuist. Maurice V. van linksbuiten naar rechtshalf, Thei naar de linksbackplaats en Niels van spits naar links half. Als van Gaal zoiets deed zou er een goed verhaal bij komen maar menig een is nu even het spoor bijster. Maar het werkt…..voor even. Rich laat zich al snel zien dat hij thuis hoort in onze topscoorderslijst. Balaanname en uitspelen gaan soepeltjes en de keeper kan alleen maar de bal uit het net halen, 1-2. Dat mag Maurice J. helaas even later ook als de jongste tegenstander, net ingevallen voor zijn vader, fraai afrond.

Nu is het genoeg geweest en de leiding grijpt in, Danny flink gehinderd door een erfenis van het Penalty-toernooi, wordt uit zijn lijden verlost en Herman mag er weer in. De  druk wordt flink opgevoerd en het is duidelijk dat nu doorgepakt kan worden. Roger wijst ons de goede weg met zijn bekeken 2-3. Niels en Herman lukt het niet om de vroege beslissing te forceren. We zetten ook nog de Joker in wat tot de nodige hilariteit leidt en op de achtergrond horen we de ziekenauto al aankomen. Gelukkig blijft de schade (voor Bas zelf en de uitslag) beperkt. Op het randje van het seizoen is het ons nieuwbakken lid Maurice V. die het nog lukt om 2x te scoren waardoor alles duidelijk is. Een verdiende 2-5 overwinning.

Opstelling Rich, Fred, Rob G., Erik, Maurice J., Herman, Roger, Thei, Danny, Niels, Maurice V.
Resssss. Gerard en Fons en reserve res Bas. Assistent: Pascal.