RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen pakken de draad weer op tegen Meijel

Geplaatst op: 29-03-2016 - 743 keer gelezen

De drie eenheid is vandaag weer eens compleet en er zijn vandaag tegen Meijel weinig afmeldingen te noteren. John T. heeft verplichtingen met de jeugd en Rob G. met sv Baarlo. Rich heeft zich ook afgemeld en Danny / Fred en Maurice zijn nog te geblesseerd voor vandaag. De weersomstandigheden zijn goed om een pot te voetballen en het eerste en tweede elftal moet spelen op de andere velden.

We weten dat Meijel een sterk team heeft en zijn dus gewaarschuwd voor deze tegenstander. Bas doet er nog een schepje bovenop als hij de opstelling bekend maakt door te vermelden dat hij vroeger een jeugdtrauma heeft opgelopen toen verschillende vaders van huidige veteranenspelers hun kampioenswedstrijd verloren tegen Meijel.

De opstelling is als volgt: Stefan, Henk T. Niels, Gerard, Ruud, Thei, Herman, Jos, Maurice, Fons  en Joost.  Res: Ruud S. Roger, Wim, Erik T.
Scheidsrechter: Pascal. Assistent: Peter C.

Na de nederlaag van vorige week zal er vandaag uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Gerard is voor vandaag de aanvoerder van het team, en onze scheidsrechter Pascal geeft aan dat hij in de veertiende minuut het spel zal affluiten voor een minuut stilte ter nagedachtenis van wereldvoetballer J.C.

Voor de wedstrijd van vandaag wordt ook nog eens de opstelling van de Veteranen omgeroepen door Piet Emonts wat voor enige verwarring zorgt voor de vele supporters die op het sportpark aanwezig zijn en niet goed weten welke wedstrijd ze naar zullen kijken.

De wedstrijd begint en over en weer volgen de aanvallen zich op, dan is Neer weer de bovenliggende partij en even later is het weer Meijel maar tot uitgespeelde kansen komt het niet. Het veld is wel erg glibberig wat er voor zorgt dat er lachwekkende glijpartijen te zien zijn. Pascal fluit in de 14de minuut voor een minuut stilte wat keurig door iedereen opgevolgd wordt. Herman besluit om te wisselen en Good Old Roger neemt zijn plaats in zonder dat hij hier een warming up voor hoeft te doen. Er volgt voor rust nog een mooi opgezette aanval van RKSVN maar helaas kan deze aanval niet afgerond worden door de aanvallers.

In de rust komt Erik T het veld in voor Henk T. en Wim neemt de plaats in van Gerard. Ruud S komt in het veld voor Fons. Gerard en Herman houden zich beschikbaar voor als er in de 2de helft nog iets mocht gebeuren.

Het begin van de 2de helft zorgen we ervoor dat er meer druk op Meijel gezet wordt maar ook dit leidt niet tot het gewenste resultaat. Dan komt er een moment dat Meijel met teveel mensen voor de bal staat en er een onderschepping op het middenveld is door ons en Maurice weggestuurd wordt in de diepte.

Maurice gaat richting vijandelijk doel en kruist slim voor zijn tegenstander naar binnen en gaat voor zijn tegenstander lopen waardoor deze geen andere mogelijkheid meer heeft dan Maurice in de rug te duwen en deze ter aarde stort binnen de 16. Een penaltie volgt en wordt onberispelijk door de nieuwe aanvoerder Erik T ingeschoten. Het staat 1-0 en Meijel gaat nu de druk op ons uitvoeren en wordt steeds sterker. Wij kunnen er onderuit voetballen via onze rechterkant met Ruud B. en de diepgang van Joost. Joost wijkt op een gegeven moment uit naar de linkerkant en er volgt een gapend gat op de rechterflank waar Thei induikt en de bal ontvangt, de tegenstander op een ouderwetse manier uitkapt en de bal laag voorzet. Het laatste tikje zorgt Maurice voor en het staat 2-0. Hierna is de wedstrijd gespeeld en Meijel legt zich bij de nederlaag neer.

Wat volgt is een gezellig samenzijn in de kantine en waar gezongen wordt in volle glorie voor Pascal die er een weggeeft. Mooie pot voetbal en een goede tegenstander en veel veteranen na afloop in de kantine zorgt voor een goede stemming na afloop.