RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen overtuigen in Melderslo

Geplaatst op: 31-08-2014 - 552 keer gelezen

Na een week verplichte rust kon  de wedstrijd van vandaag maar net doorgaan. Met invaller Pieter kon De Drie Eenheid precies 11 man in het veld brengen met de opdracht zuinig en doordacht te spelen. Met die wetenschap kweten de uitverkorenen zich bijzonder goed van hun taken en speelde efficiënt en geconcentreerd een hele goede wedstrijd.

De opstelling: Stefan, Gerard, Erik, Pieter, Coen, Maurice V., Jos, Ruud, Danny, Rich en Fons. Har neemt de vlag ter hand.  
Oud-voorzitter Piet kan zich nog vaag herinneren hier in Melderslo te hebben gespeeld, maar dat heeft dus weinig indruk gemaakt. In ieder geval, op speciaal verzoek van Ruud, en na jaren vergeefse pogingen van Gerard, dé wedstrijd tegen deze ploeg met een langlopend “ongeslagen” record dat inmiddels al weer enige tijd geleden sneuvelde. In de aftastende eerste minuten is duidelijk dat de partijen goed aan elkaar gewaagd zijn en er ontspint zich een boeiende partij. De grasmat ligt er perfect bij en het natte gras maakt vlot spel mogelijk voor de vaardige acteurs. Linksachter ontdekken we bij hun een zwak plekje en het is Danny die hier van profiteert. Met een mooi strak stijgend schot verrast hij in de 9e minuut de keeper in de kruising van de korte hoek.  Vijf minuten later: een van rechts naar links opgebouwde aanval wordt afgesloten met een verre voorzet maar lijkt kansloos, echter de back mist de bal waardoor Maurice deze alsnog binnen werkt. 0-2. Een ommekeer voor Melderslo lijkt zich nu aan te dienen. Een leep balletje op het bovennet en een verraderlijk afstandsschot dat Stefan prima afweert, zorgen voor flink wat druk. Ook Danny moet mee verdedigen en “bekroond” dit met een fraai eigen doelpunt. Nog voor rust vind hij ook nog eens het juiste doel. Na een splijtende pass van Jos maakt hij vrij voor de keeper geen fout.1-3.

Onder de rust komen onze geblesseerden heel veel  te weten over onze tegenstander, alleen hoeveel ze op de bank hebben staan, weten we nog niet.

Uiteraard de zelfde oranjemannen in het veld maar de ververste tegenstander komt sterker uit de startblokken. Een goed schot kan nog prachtig door Stefan gekeerd worden maar tegen de rebound is geen verweer. Het staat 2-3. Ze ruiken hun kans en vooral vanaf hun rechtervleugel komt het gevaar. We blijven geloven in ons eigen spel : Geduldig  rondspelen achterin en op het middenveld, en dan onze snelle spitsen of Rich proberen te bedienen. In de 5e minuut levert dit een vrije trap op net buiten de 16 waar specialist Fons wel raad mee weet. Zijn “krul” betekent de 2-4. Melderslo is niet gewend te verliezen en zet fel aan, de wedstrijd wordt fysieker . Tijd om wat te grauwele op de scheids, wat ons geen goed doet. Danny’s  schot op de lat was nooit een doelpunt geworden doordat we op het (linker)middenveld gelijktijdig een vrije trap tegen kregen. Tien minuten voor het einde gaat de wedstrijd definitief op slot als Pieter Danny lanceert en hij zijn 4e, sorry 3e doelpunt scoort. Het wordt zelfs nog 2-6 als hij Fons aanspeelt die daar wel raad mee weet.

Wist u dat

  • de afrastering in Melderslo hoger is dan in Neer? Gerard kan je hier meer over vertellen. Hopelijk houdt hij er niets aan over is hij er de volgende week weer gewoon bij.
  • Ruud zich nu op het werk weer wat gemakkelijker kan voelen?  

Wij wensen Melderslo een fijn team weekend!