RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen nemen de punten mee uit Egchel

Geplaatst op: 05-10-2020 - 846 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Naar de topper tegen Egchel wordt altijd uitgekeken en niemand hoeft gemotiveerd te worden.

Het weer is echt herfstachtig en er viel al heel wat water deze dag. Dit levert nog een Freudiaanse vertyping op in de WhatsApp groep: “Enne, alleen ff pilsen, of ook een wedstrijdje voetballen”. Ja dus, we zijn van suiker. Jos en Maurice maken juist vandaag hun rentree na blessures, een verstandig keuze ….? Een gastspeler vandaag: Paul. Officieel mag er geen publiek aanwezig zijn maar met mijn Perskaart lukt het toch. Bestuurslid Henk wordt geweigerd en moet vanaf de openbare weg toekijken.

Ruud is afwezig en John en Fred hebben vandaag de vrije hand. 
Hun opstelling: Achter; Dave, Ruud, Tom, Rob, Wim. Midden: Thei, Jos, Erik en voor: Paul Wilms, Maurice, Fons.
Reserves: Rens, Naard, Marcel, Patrick en Thijs.
Langs de lijn Peter als assistent-scheidsrechter.

Scheidsrechter Leon, weet de wedstrijd prima te leiden. Onopvallend en geen aanleiding tot discussies.

De eerste 5 minuten is het aftasten en wil men niet tegen een snelle achterstand oplopen. Egchel neemt de eerste doelpoging voor hun rekening maar met een slap schot recht op hem af daag je Dave niet uit. Waar mee dan wel? Daarvoor moeten we even wachten tot net voor rust. Gastspeler Paul heeft een goed actie in huis en Thei heeft een maatje te klein in zijn schoenen om de assist te bekronen. De wedstrijd barst nu echt los. Er wordt om iedere bal gestreden en we zien sinds lange tijd weer slidings door het ideale weer en -grasmat. Vooral Jos is in zijn element. Kansen aan beide zijden wisselen elkaar af maar wij zijn iets dreigender. Paul speelt zich mooi vrij maar ook de Egchelse keeper staat er niet voor niets. Aan de andere kant komt een Egchelnaar in schietpositie maar dat gaat over. Paul schiet nog rakelings voorlangs maar na een mooie voorzet van rechts door Thei is het Erik die deze voortreffelijk vanuit de lucht binnenschiet. Er is een kwartier gespeeld en het staat 0-1. Dit tergt de tegenstander maar de korte pressiefase levert slechts een hoekschop op. Patrick komt in de ploeg voor Paul en mag direct al aanleggen na de opmaat assist van Maurice. De druk van Egchel wordt even wat sterker en dat leidt tot een grote kans en hebben we mazzel. Net voor rust is de concentratie ver te zoeken. Een slippertje van Tom loopt nog goed af maar een korte terugspeelbal op Dave levert de aangekondigde uitdaging op: de tegenstander uitkappen op de doellijn wat pijnlijk mislukt. 1-1. Zo blijft het wel spannend.

Na de rust komen Marcel, Rens, Naard en Thijs in het veld voor Erik, Fons, Wim en Thei. Nu is er direct meer diepgang in ons spel waar Egchel moeite mee heeft. Het is dan al na 2 minuten raak als Naard Maurice bedient voor de 1-2 voorsprong. Op wilskracht probeert de thuisploeg dit recht te trekken en dat drukzetten kansen oplevert wordt weer eens aangetoond. We komen goed weg als het aluminium ons behoud voor de gelijkmaker. Onze snelle tegenstoten worden gevaarlijker en ontlokken een tegenstander tot de conclusie dat ze “vastgenageld-aan-de-grondvoetbal” spelen. Het lijkt er op dat vandaag Rens zijn eerste goal gaat scoren maar die moet nog geduld hebben. Het is inmiddels de 50e minuut als weer Naard goed voorbereid en dit keer Patrick het afmaakt. De 1-3 moet voldoende zijn maar tegen Egchel weet je dat nooit. Paul vervangt Maurice, maar dé kans voor zijn treffer strandt in de armen van de doelman. De laatste 10 minuten zijn voor Egchel maar levert aanvankelijk niets op. Patrick kan zelfs uit een counter zijn 2e scoren maar helaas gaat het hoog over. De aandacht is, net als even voor rust, bij ons verdwenen en het foutje van Ruud wordt kundig uitgebuit. 2-3 en het is afgelopen.

Na de wedstrijd dus geen kantinebezoek, jammer want er is altijd nog wel wat te straevelen.

Uitleg bij foto:
De eindstand op het scoreboard was men net aan het afruimen maar de techniek staat voor niets.
2x Scoren tegen onze topverdediging is niet niks!
Henk is al naar huis.

Maatschappelijke uitdagingen!

Het lijkt er steeds meer op dat ons team een naam aan het opbouwen is om talentvolle, redelijk jonge spelers, na zware blessures terug te brengen naar een niveau waar mee ze weer vol zelfvertrouwen vlot uit de voeten zouden kunnen bij de zondagcompetities. Na Rens heeft Paul de veteranen ontdekt om aan een comeback te werken. Je ziet in eerste instantie nog de strijd dat dingen nog net niet gaan zoals je wil maar in de veilige omgeving van ervaring en zelfkennis, keert de innerlijke rust spoedig terug en bloeien ze op. Mooi dat we hier aan bij kunnen dragen.