RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen moeten aanpoten de 3de helft

Geplaatst op: 19-11-2021 - 561 keer gelezen

Door: Peter Claessen

Het was weer zo ver we kunnen met een groot aantal fietsers afreizen naar Kessel waar altijd 3 helften gespeeld worden. Maar helaas door …. En het vroege tijdstip waarop de derde helft moet eindigen valt de animo plots tegen. De 3 Diehards Ruud Thei en Dave trotseren toch de niet zo florisante weersomstandigheden en vertrekken om 16:00 richting Kessel. De rest volgt op gepaste afstand met de auto.

Kessel heeft in de afgelopen wedstrijden behoorlijk goede resultaten geboekt in de thuiswedstrijden dus het zal wel niet zo’n eenvoudig worden als gedacht zeker omdat er wat onbekende spelers meespelen nadat ook bij hun diverse afmeldingen de oorzaak zijn.

Als de spelers zich goed warm gelopen hebben wordt de wedstrijd gestart met de volgende opstelling in een 1 3 4 3 systeem:

Vlnr: Paul,  Wim, Tom, Thei, Maurice V, Ruud E, Jos, Joost, Rens Patrick en Danny.
Wisselspelers Maurice G,  Rob, Mathijs
Assistent scheidsrechter: Herman

Nauwelijks bij het veld aangekomen volgt de eerste aanval van Neer een bal diep op Joost over rechts een goede voorzet maar helaas de inzet van Rens wordt geblokt zodat het niet al in de 1ste min raak is. Maar de aanvalsdrift werpt zijn vruchten af want als de bal niet goed  wordt verwerkt en Jos in de 16 de bal verovert schiet hij deze ook netjes binnen en is de 0-1 in de 2de min een feit. Er is een groot veldoverwicht maar desondanks volgt de 0-2 nog niet zosnel als gedacht. Danny mist bv een goed kans. Dan is er in de 8ste minj zelfs plots een kans voor Kessel (slordig uitverdedigen aan onze zijde speelt hierbij een rol) maar Paul red netjes. Maar dit lijkt weer een goede trigger voor ons want Ruud speelt de bal op de juiste snelheid door het hart van de verdediging en Joost ziet dit als een buitenkansje en rond rustig af 0-2 in de 9de min. We blijven veel sterker maar toch kunnen we niet echt doordrukken. Een goede voorzet van Patrick op de geheel vrijstaande Danny wordt door hem vakkundig naast gekopt. Niet veel later werkt de buitenspelval niet goed aan onze zijde maar de goede voorzet wordt door de speler van Kessel snoeihard ne over het doel geschoten, daar komen we goed weg. Het is een mooie voorzet van Maurice die door een hoogstandje van Danny op goal wordt geschoten maar eindigt in de handen van de keeper. Dan is het in de 25ste min Thei die een goede voorzet geeft op Rens deze wordt echter in de 16 gevloerd en een penalty is het gevolg. Rens pakt zich de bal en zelfverzekerd schiet hij de 0-3  binnen. Net voor rust is het Danny die zijn eerste inzet ziet mislukken de bal herovert en de 0-4 binnenschiet.

In de rust vervangen Maurice, Rob en Mathijs : Danny Jos en Maurice V.

Met een 0-4 stand is de gretigheid natuurlijk een stuk minder (s’avonds zie je dat het Nederlandselftal dit al met 0-2 heeft)  helaas voor de invallers.

Een voorzet van Kessel volgt en Paul mist maar gelukkig gaat de bal net voorlangs. Rond de 40ste min ontvangt Patrick een balletje breed van Mathijs en schiet deze netjes over de grond in het hoekje binnen 0-5.Enkele minuten later is het Maurice G die wordt gehaakt in de 16 en ook nu is een penalty het gevolg. Ook nu neemt de gevloerde Maurice zelf de penalty en de 0-6 staat genoteerd. Kessel geeft de moed gelukkig niet op en een goed voorzet en inzet wordt gelukkig voor ons door de buitenkant paal verwerkt.   Rens levert nog een leuke voorzet af bij Mathijs maar deze heeft vandaag het vizier niet meer op scherp staan en scoort net niet. Net zoals in de eerste helft worden we wat slordig met het uitverdedigen en verspelen de bal Paul is niet op zijn post en de 1-6 is een feit.

Er volgt nog een schot van Maurice G waarbij de keeper red en dat is dan ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd zou hij geweten hebben dat hij 1-7 had gepoold?

Daarna volgt de altijd zeer goed verzorgde 3de helft door Kessel. Waarbij de interne mens niets te kort komt. Dit keer is het echter de grote tijdsdruk om voor 20:00 alles op te krijgen zodat we moeten aanpoten. Gelukkig blijven er een groot aantal spelers hangen om ons daarbij te helpen.