RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen mild voor Kessel

Geplaatst op: 11-09-2017 - 795 keer gelezen

25 Maart, alweer een half jaar geleden, de 1-4 thuisnederlaag zit nog diep en ook Kessel beseft dat we dat niet zomaar kunnen vergeten. Bas herinnert ons er wederom aan dat hij door het bestuur aangesproken is op de mindere resultaten van het afgelopen seizoen. De toon is gezet! Eerst nog een huishoudelijke mededeling:  Niels, vorig jaar goed voor slechts 4 wedstrijden mag de was straks meenemen. Wanneer we het pakket terug krijgen, blijft echter de vraag.

De opstelling zoals uitgebroed door het leiderstrio:
We beginnen met Jeffrey op doel, achterin Thei, Rob, Niels en Marcel. Midden: Herman, Roger, Henk en voor: Joost, Rich en Maurice. Op de bank: Dave, Ruud B., Danny, Wim.
Scheidsrechter: Jan Peeters, assistenten, Wim, Henk en Herman.

De vele supporters van beide kampen krijgen een eenzijdige pot te zien. Van meet af aan zijn onze  bedoelingen duidelijk. Er wordt geconcentreerd gespeeld, de opbouw wordt goed verzorgt en de tegenstander kijkt voornamelijk toe. Ze moeten 100% aan de bak om een snelle achterstand te voorkomen en krijgen amper ruimte om iets terug te doen. Maurice wordt een paar keer goed bedient maar mist nog de echte scherpte om ook de aannames goed te verzorgen. Een afstandsschot van Henk lijkt houdbaar maat verdwijnt toch tegen het net . In de rust zal Henk uitleggen dat het schot veel harder was dan iedereen vermoedde. Sowieso een hoofdrol voor onze bijna 60-jarige vandaag. De 2-0 door Joost en de 3-0 door Maurice, komen tot stand na assists van Henk. Tussendoor nog een afgekeurd doelpunt van Rob, die niet wacht als de goed leidende Jan nog de muur op de juiste afstand aan het zetten is. Kessel verschijnt slechts sporadisch in ons strafschopgebied maar een killer ontbreekt vandaag. Jeffrey heeft een gemakkelijke helft . Na rust neemt Dave het over maar hij wordt ook nauwelijks aangesproken. Ook Henk, Niels en Marcel wisselen .

Het wedstrijdbeeld is nauwelijks veranderd al wordt het van onze kant allemaal slordiger en wat (te) vaak de diepte gezocht. Niet echt het juiste recept. Kansen zijn er voldoende en Rich heeft ook nog niet de scherpte (hoog over) en pech (paal). Bas grijpt direct in en Niels vervangt de ongelukkige.
Na een kwartier is het dan toch raak als Danny een vrije trap loeihard via de kortste baan binnen knalt. De druk wordt steeds groter voor Kessel maar de menselijke muur voorkomt veel. Rechtsback Thei, heeft de linkerspits in de “tes” en waagt zich eens in de spits, zijn kopbal had beter verdient. Herman heeft goede mogelijkheden die tot niets leiden. Wederom een ingreep en Henk mag er weer in. De man of the match komt even later vrij voor de uitkomende keeper en lobt de nog stuitende bal fraai over hem heen: 5-0.  
Het kwartje valt erg laat: Wanneer we rustig blijven en met overleg rondspelen, vallen er grote gaten. Echt profiteren doen we nog maar één keer en wel in de allerlaatste minuut als Danny niet zelfzuchtig is en Maurice de hoek kan uit zoeken. Met 6-0 komt Kessel er nog goed vanaf maar we hebben duidelijk iets rechtgezet!.
Na de wedstrijd een gezellige drukte, rollen de dobbelstenen en klinkt meerdere malen het toastlied.
En Jan, bedankt dat je de wedstrijd hebt willen leiden.

p.s. Niels speelde op toernooi in Egchel 5 wedstrijdjes op één middag en scoorde nog twee maal. Heeft hij de smaak te pakken?