RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen met beide benen op de grond

Geplaatst op: 15-09-2014 - 523 keer gelezen

Na de flamboyante zegen vorige week, waarbij in één wedstrijd net zoveel doelpunten vielen als een team spelers telt, kwam vandaag Panningen naar Neer. Onze zegen van vorige week was ons reeds vooruit gesneld want de heren uit Kepél waren met een deugdelijk elftal afgereisd naar Neer en hadden zeker niet de intentie om met dezelfde cijfers naar huis te worden gestuurd.

De groen witten begonnen de eerste helft dan ook stormachtig, waren feller op de bal en hadden het beste van het positie spel. Dit resulteerde na een kwartier in de verdiende 0-1, als de kleinste speler van Panningen uit een corner kan inkoppen. Even later is er één van de spaarzame uitbraken van onze kant. Maurice Vullers word bediend op de 16. Met een handige beweging is hij zijn mannetje kwijt en wipt de bal over de keeper..helaas net naast het doel. Even later weer een snelle uitbraak van Panningen waarbij weer de kleinste man van de groen witten wordt bediend en deze feilloos binnenschuift. 0-2  is dan de stand. Deden wij dan helemaal niets? Jawel hoor, even na de 0-2 bediend Maurice handig Rob en deze bedenkt zich geen moment en haalt uit. De bal vliegt richting driehoek maar komt iets teveel naar recht en raakt de paal.

In de rust neemt het charismatisch trio drastische maatregelen. Maar liefst 6 man moeten het veld ruimen….de opmerkelijkste wissel was toch wel die van Rich. Rich was eigenlijk nog op vakantie maar stond opeens in het kleedlokaal. Verder worden er achterin, op het middenveld en voorin de nodige mensen vervangen en op andere posities geschoven. Dit heeft vrijwel direct effect als Pascal heeft gefloten voor aanvang van de 2de helft. De extreem balvaste Rich zorgt stiekem voor veel dreiging in de achterhoede van Kepél en Maurice, Jos, Fons en Roger draaien hier om heen. Er komen dus ook kansen. Als Fons een afgemeten pas geeft op Rich en deze spontaan op de grond gaat liggen en de bal over zich heen laat gaan, staat Maurice ineens met de bal aan de voet voor de Panningse doelman en schuift het balletje binnen. 1-2. We voelen dat er meer mogelijk is en gaan lekker door met aanvallen. Panningen kan hier bijna een paar maal van profiteren maar Jeffery houd het doel mooi schoon. Helaas kunnen wij geen kansen meer verzilveren en staan we weer met beiden benen op de grond na dit onnodige verlies, op basis van de 2de helft was een gelijkspel verdiend geweest.

Ps: Peter had er na 5 minuten alweer genoeg van. Hij moest geblesseerd van het veld met een verdraaide knie, wij wensen Peter veel beterschap en een spoedig herstel!

Opstelling: Jeffery, Rob, Niels, maurice J,Coen, Roger, Theo, Herman, Maurice, Ruud, Rob
Wissels:  Peter, Gerard, Jos, John T, Fons, Rich
Gewisseld: Maurice J, Coen, Theo, Herman, Ruud, Rob