RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen maatje te groot voor Baarlo

Geplaatst op: 02-05-2023 - 367 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag zijn de Neerse veteranen op bezoek in Baarlo. Het zonnetje begint er net door te komen en het belooft een mooie namiddag te worden. Leider Fred heeft het vandaag alleen voor het zeggen, maar maakt zich in ieder geval geen zorgen over de bezetting. Fer, Ramon Berben en Bart Wulms vullen vandaag de veteranenselectie aan tot 14 personen.

Met de volgende opstelling gaan we Baarlo bestrijden op hun eigen hoofdveld:
Verdediging: Dave, Ruud B., Rob, Bart, Rens
Middenveld: Fer, Ramon en John T.
Aanval: Patrick, Maurice G en Danny
Bank: Joost, Naard en Tom
Assistent-scheids: Peter

Het opbouwen wil aan Baarlose kant niet echt lukken en Neer neemt het heft in handen. In de 8e minuut komt John T. over rechts tot aan de achterlijn en legt de bal terug op de inkomende Bart. Hij komt niet helemaal uit, maar zijn schot (bewuste pass?) komt bij de geheel vrijstaande Ramon die deze simpel binnentikt. 0-1. 4 minuten later laat Danny zijn vroegere handelsmerk zien: naar binnen dribbelen en daarna de bal tegendraads in de hoek pegelen. 0-2. John T. (of zijn lichaam) vindt het ondertussen welletjes en hij laat zich wisselen voor Joost. Een vreemde terugspeelbal van Baarlo fungeert als een mooie steekbal op Danny die vrij op de keeper kan doorlopen. Hij heeft oog voor de meegesprinte Patrick, maar het balletje opzij van Danny laat veel te wensen over en Patrick kan het helaas niet afmaken. Het enige wapenfeit van Baarlo in de 1e helft is een schot van 30 meter, die Dave niet kan verontrusten.

Patrick moet nog energie overhouden voor de kampioenswedstrijd en -nacht van het 1e elftal en laat zich wisselen voor Naard. Bart neemt ook even pauze en Tom komt op zijn plaats. Thei neemt de honneurs waar voor Danny.

Na rust wordt Baarlo helemaal teruggedrongen. Dit leidt al meteen tot een dikke kans voor Maurice, maar zijn vizier staat niet scherp en onze tegenstander komt met de schrik vrij. Naard moet blijkbaar al zijn opgekropte stress van de Moulin Blues kwijt en steekt meermaals met en zonder bal het veld over. Op een van deze tochten komt hij met bal weer aan de linkerkant uit en schiet diagonaal binnen. 0-3 (40e). 10 minuten later een hoogstandje van Ramon. Een mooie omhaal van hem wordt helaas op de doellijn gepareerd door een goed opgestelde speler. Joost wil de terugstuitende bal binnen koppen, maar besluit bij nader inzien zijn hoofd toch maar in te trekken als een zeer hoog geheven Baarlo’s been diezelfde bal wil wegtrappen. De goed leidende scheids geeft, na een Neerse tip, een indirecte vrije trap in hun 16 i.p.v. een penalty. Maurice legt het balletje breed en Ramon schiet de bal door de muur in het doel. 0-4.
Met dit laatste wapenfeit laat Ramon zich wisselen voor Bart. Naard breekt wederom door de verdediging van Baarlo en loopt samen met Bart op de keeper af. Naard kiest voor een schot, waar een samenspel misschien beter was geweest. De bal gaat namelijk langs het doel. Bij een volgende voorzet is het voor Bart wel raak. Hij springt hoger dan de keeper en kopt de bal in het doel. 0-5 (58e). Nog is de koek niet op voor Neer. Ruud B. en Thei brengen Bart wederom in stelling en deze keer rondt hij af in de korte hoek. 0-6. Baarlo geeft nog een keer alles, maar behalve een wild schot na een mooie aanval, wordt het niet meer gevaarlijk voor Neers doel.

Volgende week ontvangen wij de volgende Peel en Maas tegenstander: Kessel