RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen laten Bevo ontsnappen

Geplaatst op: 29-03-2015 - 596 keer gelezen

Sportpark “Hookervenne” ligt er verlaten bij op deze druilerige zaterdag namiddag. Binnen de kalklijnen zal zich spoedig een interessant duel afspelen waar uiteindelijk de punten gedeeld worden. 

Opstelling:
Stefan, John, Rich, Erik, Coen, Herman, Jos, Dave, Thei, Fons en Maurice.
Reserves: Danny is wat later wegens hoogstaand bezoek.  
Assistent scheidsrechter: Peter.

Vanaf het begin dicteren wij de wedstrijd met goed combinatiespel en met benutting van de volle breedte van het veld. Thei heeft de openingstreffer op zijn schoen bij een corner maar de Beringse keeper werpt zich er goed voor. Gastspeler Dave vormt met Jos het creatieve duo en als hij het eens van afstand probeert wordt de keeper verrast door zijn lage bal in de linker benedenhoek. We gaan door en even later kan Maurice vanaf rechts doorbreken(buitenspel?) en de bal afleggen op de in het midden geheel vrij staande Jos. Die maakt geen fout en het staat 0-2.  Nog geen 5 minuten later wordt een zuivere goal wel afgekeurd wegens buitenspel. Alleen al vanwege schoonheid van uitspelen, voorzet en direct afronden door Maurice, had deze moeten tellen.  

Jos kan de 3e treffer laten aantekenen als hij door de midden door kan stomen. Oog in oog met de keeper legt hij wat nonchalant breed maar kan de verraste Maurice niet bereiken. Achteraf had hier de wedstrijd beslist moeten worden. Door dit verzuim blijft Bevo in de race en put moed uit een aanval met prima voorzet die iets te hoog over wordt geknald. Ondertussen hebben ze hun opstelling veranderd en verdedigen ze gegroepeerd. Stefan heeft enkele goede momenten maar kan de 1-2 niet voorkomen. Gelegenheids-laatste man Rich heeft even zijn handen nodig om een aanvaller te stoppen en er volgt een vrije trap net buiten de 16. Links de muur, rechts Stefan. Dit is geen belemmering voor de Beringse specialist die simpel over de muur, links boven scoort.

Danny valt in voor Herman bij de start van de tweede helft. Beringe verdedigt nu massaal en we lopen ons veelvuldig vast in de fuik. Ze blijven gokken op de counter. Over de vleugels kunnen de alerte John en Coen het gevaar grotendeels afwenden maar door een misverstand in het centrum kan een aanvaller vrij voor Stefan de hoek uitzoeken. Gelukkig mist hij. Ondertussen bestaan onze kansen uit corners, afstandsschoten en vrije trappen, die nauwelijks voor echt gevaar zorgen. Onmachtig blijven we het proberen, wat leidt tot ongeduld, frustratie en de beslissingen van de leiding worden steeds kritischer gevolgd.  Als we een maal iets creatiever te werk gaan leidt de snelle aanval over rechts tot een goede voorzet die Fons vanuit de lucht afwerkt maar diagonaal langs de verkeerde kant van de paal achter ziet gaan. We leren er niets van en krijgen zelfs nog de deksel op de neus als Beringe een snelle tegenstoot fraai afsluit met voorzet en inglijdende, scorende spits.    

Door te verzuimen in de eerste helft een veilige voorsprong op te bouwen kan Beringe door hun tactiek aan te passen en te blijven hopen, een verdiend gelijkspel uit het vuur slepen.

A.s. vrijdag uit naar Thorn om tegen Maasgouw aan te treden. Zij zijn nieuw in onze veteranengroep maar we kennen ze nog van mei 2013 toen we thuis met 1-1 gelijk speelden. Let op je e-mail!