RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen kunnen ongeslagen reeks Egchel niet doorbreken

Geplaatst op: 18-05-2014 - 549 keer gelezen

De laatste verloren wedstrijd van Egchel dateert van 20 oktober 2012! Een ongekende zegereeks en de spanning is bij onze tegenstander te snijden want wij waren het die toen met 3-4 aan het langste eind trokken. Tussendoor verloren we nog kansloos en de heenwedstrijd dit seizoen thuis, werd een gelijkspel. Zoals verwacht een mannelijke wedstrijd, voor ons geen wekelijkse kost en met het uitblijven van de gelijkmaker stijgen de dan irritaties wat weer in het voordeel van de tegenstander werkt.

De leiding heeft weer flink moeten improviseren en reserve krachten opgeroepen: Sepp, Maurice J., Niels, Peter, Coen, Herman, John T., Maurice V., Danny, Patrick, Rob H. Reserves: Fons en Rich. Assistent-scheidsrechter, Fons en Maurice.

Het hoofdveld ligt er goed bij het mooie lente weer is al net iets te warm.  We beginnen goed en nemen het initiatief. Egchel wordt terug gedrongen wat hun verdediging des te hechter maakt. De eenzame spitsen worden bediend met lange ballen en zij behalen  opvallend veel balbezit. Zodoende is het opletten geblazen met de counters. Zelf hebben we er vertrouwen in dat het goed gaat komen. De eerste kans is er met de kopbal van Patrick na goed voorbereidend werk van Herman over rechts. Helaas is er te weinig kracht in te leggen waardoor het een gemakkelijke prooi wordt voor de keeper.

Dan gaat het mis na een klein kwartiertje als de bal in de kluts blijft liggen in ons strafschopgebied en daar waar onze verdedigers elkaar aankijken wat te doen, weet de Egchel-spits er wél raad mee en staat het 1-0. John raakt geblesseerd en de voor de wedstrijd flink knoterende Rich mag er in. Patrick neemt op mid-mid het roer over. De wedstrijd kent een eenzijdig beeld vanaf nu met veel strijd, vooral tussen de middenlijn en het Egchelse strafschop gebied. Sporadische uitvallen van Egchel tegenover te weinig uitgespeelde kansen van onze kant. En de powerplay afsluiten met afstandsschoten en hoge voorzetten in de doelmond brengt Egchel nog niet echt aan het wankelen. Dan alle hoop op een vrije trap met Rich en Patrick er achter. Wie gaat ‘m nemen? Op basis van resultaten uit het (hoe verre?) verleden wordt het Rich: ngdiepb *).

Pas na rust wordt Egchel-kenner bij uitstek Fons ingebracht die het rechts in de aanval gaat proberen. Hadden we net voor rust nog het idee dat de krachten Egchel aan het verlaten waren, ze hebben goed gerust en weerstaan onze hernieuwde pogingen, hetzij met steeds meer moeite. Met handen en voeten en andere lichaamsdelen wordt de strijd aan gegaan. We moeten mee in dit spel en verschillende malen gaat “de beuk er echt in”.

Valt er een klein gaatje, dan staat er nog altijd een uitstekende doelman die nu echt van toegevoegde waarde wordt voor zijn ploeg. O.a. schoten van Danny en Patrick maakt hij onschadelijk. De meeste (afstands)schoten zijn echter te onzuiver wat weer een verdienste is van de zeer kort verdedigende Egchelnaren. Geen langzaam uitdovende nachtkaars vandaag, in tegendeel. Een voorzet van links wordt door Rich met volle risico op zijn slof genomen en scheert de kruising en ook de actie van Danny verdiende gewoon een goal: Hij controleert (tussen de lange Egchelse verdedigers in) een hoge bal vanaf de middencirkel, draait en haalt gelijktijdig uit maar ook net iets te hoog. Later op de avond lukt dit Van Persie wel bij Oranje uit een gelijke actie.  Egchel haalt nu alles uit de kast en trekt zichtbaar tijd. De goed leidende scheidsrechter compenseert dit maar onze irritaties zijn daar en werken alleen in hun voordeel. Sep houdt het niet meer en trekt, op zijn door voor- en tegenstanders gevreesde manier, mee ten strijde. Hierdoor word het nog bijna 2-0 en slaat de vlam in de pan na zijn “corrigerende” maatregel.

Na de wedstrijd is snel alles vergeten: Egchel heeft met enig geluk nog hun record en wij likken onze wonden met de gedachte dat we meer verdienden.

*) ngdiepb= nog gein deuk in ein pekske botter