RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen krijgen klop in Meterik

Geplaatst op: 14-04-2014 - 550 keer gelezen

Geen paniek op het wedstrijdsecretariaat na de afmelding van Helden. Gerard vindt in Meterik een gepaste tegenstander. Het is even een stukje rijden maar dan krijg je ook wat: Een pak voor de broek!  

Twee weken voorbereiding voor een goede strategie tegen Helden waren voor niets maar de 3-eenheid komt vandaag met de volgende opstelling:   John T. , Maurice,  Rob G., Erik, Peter, Herman, Roger, Jan, Joost, Ruud, Rob H.  Reserve: Thei, Coen, Niels, Fons. Assistent scheidsrechter: Stefan.

Het eerste kwartier ziet het er niet naar uit dat we veel moeite zullen hebben met de onbekende tegenstander. Met goed opgebouwde aanvallen kunnen wij vooral over de vleugels veel gevaar stichten maar de halve en hele kansen worden niet benut. Daarna kruipt Meterik uit zijn schulp en verschijnt ook enkele malen voor ons doel. Op doel vandaag John, niet de vertrouwde B. (nog steeds geblesseerd) maar T. Ook geen “echte” keeper maar hij redt enkele malen goed en groeit in de wedstrijd. Met de 0-0 pakken we  te weinig uit de eerste helft.

Maurice, Herman, Jan en Ruud mogen de tweede helft toekijken hoe de nieuwe lichting het oppakt. Niels krijgt al direct een goede kans maar zijn schot is te onschuldig. Meterik heeft de juiste remedie gevonden en is iets feller in de duels. Het initiatief en het meeste balbezit is dan wel bij ons maar de counters van de groenwitten zijn gevaarlijker. Bij een wedstrijdje “wie het hoogst het been op kan tillen” wint de tegenstander het van Coen en tikt daarbij de bal achter de kansloze John in het net. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller stoomt hun mid-mid in één ruk door, rond prima af en staan we met 2-0 achter.  Dan kunnen we eindelijk iets terug doen, de vrije trap net buiten de zestien is een perfecte positie voor Fons.

De muur wordt omzeild maar de paal staat de aansluitingstreffer in de weg. De klok werkt in ons nadeel en hun verdediging staat als een blok. We krijgen zelfs een derde treffer tegen als een aanval over rechts een voorzet oplevert en onze onervaren  keeper bij de eerste paal wordt verrast door een lijp kopballetje. Niels raakt geblesseerd en Herman krijgt een herkansing van zijn belabberde eerste helft. Het mag niet helpen en een betere afspiegeling van de verhoudingen is ons niet gegund. Ook niet als Joost al zijn frustratie in een schot legt maar wederom slechts de paal wordt geraakt.

We moeten het doen met een 3-0 nederlaag tegen deze degelijke en sportieve tegenstander en met een pluim voor de goed leidende scheidsrechter.