RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen komen te kort in Dörp

Geplaatst op: 28-11-2022 - 520 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Leider John is alleen vandaag maar wordt uiteraard bijgestaan door zwager John die weer een hele flinke puzzel had aan de werving van de selectie. Invallers vandaag zijn Fer, Maurice, Ruud, Pieter en Sepp. Heren bedankt!

De opstelling: Dave (op tijd fit), Ruud B., Ruud E., Thijs, Fer, Pieter, Jos, Joost, Thei, Sepp en Danny. Reserves zijn Rens (start als vlagger), Maurice W, die later komt. John T. vlagt het grootste deel van de wedstrijd.

Langs de lijn is het ozelig op sportpark ‘t Kerkeböske. De spelers hoor je niet klagen want er wordt weer met volle inzet gespeeld.

De openingsfase start zoals gewoonlijk aftastend. Neer voelt als eerste de mogelijkheden en probeert het initiatief te pakken maar de sterke verdediging van Helden houdt het voorlopig potdicht. Niet iedereen is gecharmeerd van wedstrijden met kunstlicht. Dat is de verklaring bij het eerste, wijfellende optreden van onze doelman. Consequenties blijven gelukkig uit.

Rond het kwartier wordt het Heldens doel serieus bestookt. Eerst door Fer met een fraai afstandsschot dat de keeper met veel moeite over kan tikken. Even later wordt op rechts Joost weggestuurd met een listige pass van Danny. Zijn poeier (of voorzet?) wordt ook ternauwernood gekeerd. Enigszins verrassend valt het eerste doelpunt aan de andere kant. Onze 4 verdedigers laten zich in de luren leggen bij een snelle tegenstoot door 2 aanvallers die vakkundig de 1-0 scoren. Vanaf dan moeten we op zoek naar de gelijkmaker met als enige effect dat hun keeper steeds meer warmdraait. Thei moet het veld verlaten en Rens gaat hem vervangen waardoor er geschoven moet worden in de opstelling. Hoe we ons ook inspannen, opgelegde kansen zijn er niet. Danny wordt een paar keer goed in de 16 aangespeeld maar kan niet tot een draai naar zijn favoriete linker komen of zijn schot wordt geblokkeerd en Thijs ziet zijn uithaal over gaan. Net voor rust de domper van de 2-0 als bij een hoekschop een minimale beroering met het hoofd van een aanvaller, voldoende is om te scoren.

Na rust mag Maurice W. de plaats innemen van Danny. Dave moet zich als eerste strekken voor een goede redding, de aansluitende corner is ook gevaarlijk. Even later bij de 3-0, schat hij de snelheid van de spits verkeerd in waardoor hij net te laat is en deze vrij doorgang heeft: 3-0. We kunnen nog niets terugdoen, ook niet als gelegenheidsspits Sepp één stapje te kort komt. Het wordt nog erger voor ons als een vrije trap vanaf rechts bij de tweede paal simpel kan worden binnen getikt door de ongedekte staande tegenstander. 4-0 Achter; dat is lang geleden! Wordt het dan nóg erger als we een vrije trap randje 16 tegen krijgen? Ja en nee. Geen tegendoelpunt want de muur houdt stand, echter Pieter wordt vol getroffen en loopt daarbij helaas schade aan zijn gebit op. We horen na de wedstrijd nog even wat flauwe grapjes dat hij “even op zijn tandjes moet bijten” maar voor Pieter is het vervelend. Hopelijk valt de schade mee.

We gaan op jacht naar de eretreffer en warempel lukt dat als na een goede aanvalsopzet Jos de bal toespeelt aan Joost die dit keer de keeper kansloos laat.

Dit ruikt naar meer en de druk wordt nog eens flink opgevoerd. Twee vrije trappen vanaf kansrijke positie worden helaas niet benut en als twee heethoofden vroegtijdig mogen vertrekken is ook het vuur uit de wedstrijd.

Uitslag 4-1 voor Helden, verdiend omdat ze met overtuiging meer duels winnen en gewoon de kansen beter uitspelen én benutten. Punt.