RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen komen moeizaam op dreef

Geplaatst op: 05-03-2024 - 330 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Het speelveld in Beringe ligt er ogenschijnlijk strak bij maar de praktijk is anders. Maar om het hobbelige veld nu overal de schuld van te geven…….. Er gaat veel mis in de combinaties aan beide zijden waardoor er een rommelige spelbeeld ontstaat. De eerste helft zien we een gelijkwaardig Bevo dat zich uiteindelijk nog in de handjes mag knijpen met “maar” 6 tegentreffers.

RKSVN start met Dave, Roy D., Tom, Patrick, Thei, Joost, Ruud E., Mathijs, John, Thijs en Fons. Reserves: Naard, Rob, Erik, en Ruud B.

Leiding: Ruud, Fred, John B.

Assistent scheidsrechter:  Peter Claessen.

De nagereisde jeugdleiders zijn net op tijd maar beginnen op de bank. We zien een Neers elftal met hun stand-ins Mathijs, Ruud en Roy, voorzichtig starten. Het initiatief ligt dan ook bij Bevo waar de eerste dreiging van uit komt. Geluk hierbij is dat de verschillende goede pogingen recht op doelman Dave afkomen en zo niets opleveren. Fons valt al snel uit en Naard komt in de ploeg. Alsof het afgesproken is gaan beide keepers het wat spannender maken: Dave tackelt zich zelf (schoenveterincident?) wat tot een hachelijke situatie leidt en zijn collega aan de andere zijde gaat lelijk in de fout waarvan de alerte Naard niet profiteert.

Tot de 30e minuut zijn ook de Neerse pogingen, die meestal via Joost over rechts komen, ongevaarlijk. Dan krijgt Mathijs een 99% kans maar u raad het al, het is net die 1%. Toch is de ban gebroken als Naard, Mathijs laat afwerken. Thijs scoort snel daarna de 0-2 als een van de diepe ballen op Joost met voorzet, eindelijk rendement oplevert. Nog voor rust staat de 0-3 op het scoreboard door Tom die vrij voor de keeper komt na een mooi lobje van Ruud E. over de verdediging.

De drie overige reserves verschijnen na rust ten tonele en Joost, Tom en Thijs krijgen rust voor de topper van de volgende week. Beringe komt er de tweede helft niet meer aan te pas waardoor Neer aan het doelsaldo kan gaan werken. We zien vaker goede combinaties die echter te lang worden doorgevoerd of niet alert worden afgemaakt. En de keeper, die staat er natuurlijk ook niet voor niets, voorkomt verdere schade.  Naard op snelheid is onhoudbaar en vanaf de middenlijn soleert hij naar de 4-0. De 5-0 is ook van zijn voet maar nu als eindpunt van een geslaagde aanval over meerdere schijven. Patrick kan niet meer verder en Joost mag het laatste deel weer de wei in. Het slotakkoord is wederom voor Mathijs na een mooie combinatie met Naard.

Het krachtsverschil met het dappere BEVO is te groot en de 0-6 past daarbij.

Volgende week weer een Peel en Maastegenstander als we thuis tegen de blauwwitten uit Helden nog wat goed te maken hebben.